Prima producţie a lui Harry şi Meghan pentru Netflix s-a aflat. Ce este Invictus Games, de fapt

Archewell Productions, firma prințului Harry și a lui Meghan Markle, a anunțat prima serie din acordul său de milioane de dolari cu Netflix.

Despre ce va fi prima producție a companiei condusă de Meghan și Harry

Heart of Invictus va fi o serie de documentare despre poveștile din spatele Jocurilor Invictus, evenimentul sportiv internațional fondat de Harry. Ducele de Sussex va apărea în fața camerei și va fi și producător executiv.

Seria va fi despre un grup de veterani militari răniţi din întreaga lume, membri care au suferit răni sau a căror viață s-a schimbat în parcursul lor către Jocurile Invictus de la Haga 2020, care urmează să aibă loc în 2022, scrie hollywoodreporter.

„Încă de la primele Jocuri Invictus din 2014, am știut că fiecare concurent va contribui în mod excepțional la o combinație de rezistență, determinare și hotărâre. Această serie va oferi comunităților din întreaga lume o fereastră către poveștile înălțătoare a acestor concurenți pe drumul lor spre Olanda anul viitor”, a declarat ducele de Sussex.

„Fiind prima serie a lui Archewell Productions cu Netflix, în parteneriat cu Fundația Invictus Games, nu aș putea fi mai entuziasmat de călătoria viitoare sau mai mândru de comunitatea Invictus pentru inspirația continuă a vindecării globale, a potențialului uman și a serviciului continuu”.

Jocurile Invictus sunt un eveniment internațional multi-sport în care veteranii militari răniți sau bolnavi participă la nouă sporturi, inclusiv baschet în scaun cu rotile, volei în șezut și canotaj în interior.  Numit după Invictus, din latinescul „neînvins” sau „de neînvins”, evenimentul a fost inspirat de The Warriors Games, un eveniment similar desfășurat în Statele Unite la care au participat 4 ofițeri britanici răniți.

Meghan Markle și Harry, acord cu Netflix

Acordul prințului Harry și Meghan Markle cu Netflix, semnat în septembrie 2020, acoperă documentare, lungmetraje, seriale TV cu scenariu și emisiuni pentru copii. Bannerul lor Archewell Productions a fost fondat pentru a produce programe care „informează, dezvoltă și inspiră”, potrivit companiei.

.„Din momentul în care i-am cunoscut, a fost clar că Jocurile Invictus dețin un loc cu totul special în inimile lor și nu aș putea fi mai fericit că primul lor serial pentru Netflix va prezenta acest lucru pentru lume într-un mod nemaivăzut până acum”, a declarat Ted Sarandos, co-CEO și director de conținut al Netflix

Cuplul va crea și progame exclusiv pentru Spotify, printre care podcasturi găzuite de Harry și Meghan.

„Ce ne place la podcast-uri este că ne amintesc tuturor să luăm o pauză şi chiar să ascultăm, să ne conectăm fără a fi distraşi”, au declarat ducii de Sussex într-un comunicat.

„Având în vedere provocările 2020, nu a fost vreodată un moment mai bun să facem asta, pentru că atunci când ne putem auzi reciproc şi putem auzi poveştile fiecăruia, ne este amintit cât de interconectaţi suntem”.