Prima decizie luată de autorități în cazul fetiței de 8 ani din Mehedinți

Prima decizie luată de autorități în cazul fetiței de 8 ani din Mehedinți

A apărut și prima decizie luată de autoritățile române în cazul fetiței de 8 ani din Mehedinți, care a fost luată de mascați cu forța de la asistenta maternală. S-a implicat, la nivel instituțional, și ministrul Muncii, Marius Budăi, ca să se asigure că fetița va ajunge pe mâini bune în SUA.

Ministrul Muncii a luat legătura cu ambasada americană la București și a discutat cu Hans Klemm situația fetiței de 8 ani din Mehedinți care a ajuns să fie renumită în toată țara din cauza scandalului în care a fost implicată. Părinții adoptivi nu au cedat în fața asistentei maternale, mai ales că au și sprijinul autorităților.

„În calitatea mea de ministru al Muncii, ce am făcut până acum, ce fac de acum încolo pot să vă spun așa: deja am un raport pe masă la ceea ce s-a întâmplat cu această evoluție a adopției acestui copil din 2013 până în prezent. Am văzut, din păcate, acele imagini extrem de emoționale a ce s-a întâmplat ieri. În caliatea mea de ministru al Muncii, am luat aprobarea doamnei premier să contactez Ambasada SUA, ținând cont că familia are dublă-cetățenie. Am discutat cu domnul ambasador Klemm. M-a asigurat de toată colaborarea dumnealui. Luni dimineață ne vom vedea și vă vom ține la curent cu starea psihologică și cu starea de sănătate a acestui copil”, a declarat Marius Budăi.

Părinții adoptivi româno-americani sunt singurii care o doresc pe fetița de 8 ani, din Mehedinți

Prima decizie luată de autorități în cazul fetiței de 8 ani din Mehedinți

Ministrul a descoperit că, potrivit procedurii de adopție, fetița, pe nume Sorina, a fost propusă spre adopție către 120 de familii, însă doar una o dorește. În mod evident, toate acele familii care „s-au făcut că plouă”, au refuzat-o mai mult sau mai puțin direct din cauza etniei sale rome. Acum, când cuplul româno-american, singurul care vrea să o aibe în grijă, și-a exprimat dorința să o ia, s-a iscat scandalul cu asistenta maternală.

„Din raportul pe care-l am, oficial, vă dau cifrele exacte. Procedura spune că, atunci când un copil este declarat spre adopție, adică este adoptabil, se contactează un număr de familii care sunt înscrise în baza de date ca familii care sunt autorizate și pot adopta un copil. Cifra exactă este că s-au contactat 120 de familii pentru a li se prezenta acest copil, doar una din ele a vrut să vină la vizită. A venit la o primă vizită. Ulterior, n-a mai vizitat acest copil. La dosar sunt două declarații ale familiei de asistenți maternali care nu a dorit adopția”,  a mai spus Budăi, conform Realitatea.

De aici rezultă că micuța Sorina va fi luată, cu siguranță, de părinții adoptivi în Statele Unite. Aceștia dispun de toate pârghiile legale, americane și române, de a o lua ăn grijă pe fetiță.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI