Prima dată când Victor Ponta a rămas șomer. Cum și-a dat seama că nu mai are job, de fapt VIDEO

Prima dată când Victor Ponta a rămas șomer. Cum și-a dat seama că nu mai are job, de fapt VIDEO
Victor Ponta, de la premier, la parlamentar

La alegerile parlamentare de acum doi ani, formațiunea politică condusă de Victor Ponta pierdea usturător, neavând nici măcar un loc în Senat sau Camera Deputaților. Ulterior, se retrage din politică, intrând în privat ca și consultant, recunoscând că ar fi făcut mai mulți bani din această postură. Numai că, odată cu pandemia, se pare că norocul a început să-l cam ocolească pe fostul premier, iar anul trecut a intrat și el oficial în categoria șomerilor. Cel puțin așa povestește într-un interviu acordat recent.

Victor Ponta, de la premier, la parlamentar

În 2015, fiind considerat unul din cei mai de viitor oameni politici, Victor Ponta se afla în fruntea guvernului României. Același an devine pentru Victor Ponta un moment de turnură, după ce a supraviețuit unui vot de neîncredere, la o săptămână după ce a fost judecat pentru acuzații de corupție.

La acel moment Parlamentul a votat cu 207 voturi la opt pentru moțiunea de cenzură, mai puțin decât cele 275 de voturi necesare pentru a-l demite pe Victor Ponta din funcție.

Victor Ponta, despre care procurorii declarau că nu va fi arestat, a negat în mod repetat acuzațiile care i se aduc de când a fost acuzat în iulie același an. Astfel politicianul devenea primul prim-ministru din România judecat în timpul mandatului.

La acel moment se confrunta cu acuzații de fraudă, evaziune fiscală și spălare de bani care datau din perioada în care era avocat, înainte de a fi ales prim-ministru în 2012. Președintele Klaus Iohannis îi cerea lui Ponta să demisioneze, ulterior declarând că imaginea României va avea de suferit din cauza acestui caz.

Dar, vine momentul dramatic „Colectiv”, în urma căruia România avea să trăiască una din cele mai mari drame. Ca urmare a acestui dezastru, Victor Ponta își dă demisia din funcția de premier, creând astfel o criză guvernamentală.

Citește și: Ce afacere și-a deschis Daciana Sârbu. Soția lui Victor Ponta, dezvăluiri surpriză la Neatza

Eșecul alegerilor parlamentare din 2020 și retragerea din politică

Fără a fi acuzat de nimic în acest dosar, Ponta rămâne activ în politica românească, plecând de la PSD și construind o nouă formațiune, Pro România, cu care avea să încerce o revenire în forță, în urmă cu doi ani, pe fondul unor nemulțumiri vizibile la adresa PSD, și chiar a opoziției PNL.

Spre ghinionul său și al formațiunii sale, alegerile din 2020 aveau să-l scoată din viața parlamentară, după ce nu reușisese să treacă de pragul de 5%. Ulterior acestui eșec, Victor Ponta își anunța retragerea din politică, într-un mesaj scris pe Facebook.

„Acum este timpul pentru familie, pentru prieteni adevărați, noi proiecte și noi provocări! Mulțumesc din suflet tuturor celor care mi-au fost alături în acest proiect.

Acum este timpul pentru familie, pentru prieteni adevărați, noi proiecte și noi provocări! Numai bine prietenilor – numai bine tuturor celorlalți!  NEVER GIVE UP!”, scria Victor Ponta pe Facebook.

Victor Ponta și anul 2021, unul plin de bani

În plină pandemie, Victor Ponta revenea, dar nu ca politician, povestind că după retragerea din politică, ar fi făcut destul de mulți bani, dar în privat ca și consilier. De altfel s-a și lăudat cu asta, pe la începutul anului trecut, declarând:

„Nu m-am născut politician, nu intenţionez să mor politician. Lucrez în afara ţării. Muncesc în viaţa privată şi îmi e bine. Am venituri ceva mai mari faţă de perioada în care eram parlamentar.

Sunt mulţi oameni care mi-au spus, de-a lungul timpului. Hai să lucrezi cu noi! Nu am voie, sunt parlamentar, sunt în incompatibilitate. Acum mi-au zis că am voie”, a declarat Victor Ponta la TVR.

Citește și: Traian Băsescu cere revenirea la starea de urgență. Ce acuzații îi aduce acum lui Ponta

„A fost prima oară când am fost șomer”

Paradoxal, tot anul trecut, povestește recent Victor Ponta, fostul politician ar fi intrat în categoria șomerilor. Asta, până să facă acei bani mulți. Într-un interviu recent, povestește cum s-a întâmplat să devină șomer, chiar la începutul anului trecut.

„Până anul trecut în ianuarie 2021, povestesc acum și mă amuză să spun asta… a fost prima oară când am fost șomer. Până în ianuarie 2021, la început primeam banii cash, după aceea au venit conturile și cardurile. Și, o dată pe lună, îmi intra salariu. Era viață de animal domestic căruia îi vine stăpânul, îi dă niște boabe și el e fericit.

Apoi nu a mai intrat niciun salariu pe niciun card… am zis hopa! Și am luat-o de la capăt. E mai bine ca înainte, nu vreau să spun ca să nu stârnesc invidii. Dar acum muncesc pentru mine, pentru ai mei”, a mărturisit Victor Ponta pentru Green Tube Romania.

Acum, se pare că și-a revenit și că-i merg toate strună, mai spune fostul politcian, care se mândrește și cu realizările de business ale soției sale Daciana, despre care declara că „Daciana câștigă mai bine ca mine”.