Traian Băsescu cere revenirea la starea de urgență. Ce acuzații îi aduce acum lui Ponta

Traian Băsescu cere revenirea la starea de urgență. Ce acuzații îi aduce acum lui Ponta
Băsescu, acuzații dure la adresa lui Ponta

Traian Băsescu trage din nou un semnal de alarmă în privința situației în care se află România.Fostul președinte al României cere starea de urgență și aduce acuzații grave care se întreaptă spre Victor Ponta.

Traian Băsescu, acuzații dure pentru Ponta

Traian Băsescu a venit cu precizări despre starea de urgență care, susține acesta, o consideră mai necesară decât niciodată. Guvernul României a anunțat deja că suspendă măsura izolării la domiciliu și a carantinării instituționalizate în stadiul în care ne aflăm. Decizia CCR de a declara neconstituționale amenzile emise în timpul carantinei totale pentru nerespectarea măsurilor de protecție emise de autorități nu a făcut decât mai mult rău.

Românii au devenit din ce în ce mai răzvrătiți, nerespectând normele impuse de Guvern. Din păcate, ultimele informații indică faptul că numărul cazurilor de îmbolnăviri în rândul persoanelor de pe teritoriul României crește, situație în care fostul șef al statului susține că se poate acționa doar prin repunerea în prim-plan a stării de urgență. Amintim că fostul președinte a fost foarte sceptic încă de la prima relaxare a măsurilor, susținând că acest lucru nu va face decât să înrăutățească situația înzecit.

  • „Starea de alertă este o inovație pesedistă de pe vremea când Ponta voia să fie egalul președintelui României și a făcut o ordonanță de urgență cu această invenție – stare de alertă egal stare de urgență.”
Traian Băsescu, despre reinstaurarea stării de urgență
Traian Băsescu, despre reinstaurarea stării de urgență

„Se confirmă ce spun de două luni”

„Se confirmă ce spun de două luni, că a fost o mare greșeală renunțarea la Starea de urgență. Se merge pe o soluție care nu e prevăzută în Constituție și nu poți să reduci sau să pui sub semnul întrebării drepturi fundamentale cu o improvizație legislativă. Nimeni, nici măcar cele mai civilizate state nu au reușit să rezolve problema prin conformare voluntară la autoizolare. Aici trebuie să intervină forța de coerciție a statului. Așa că soluția corectă este Stare de urgență, și în decretul pe care îl emite președintele se stabilesc limitările și timpul pentru care limitările acestea funcționează.”
Traian Băsescu (Sursa: Digi 24)

Urmăriți Playtech.ro și pe