Prezentatoarea Eda Marcus rupe tăcerea despre scandalul de la Eurovision 2022. De ce nu a mai putut să transmită, de fapt, votul României

Prezentatoarea Eda Marcus rupe tăcerea despre scandalul de la Eurovision 2022. De ce nu a mai putut să transmită, de fapt, votul României
Prezentatoarea Eda Marcus rupe tacerea despre scandalul de la Eurovision 2022. De ce nu a mai putut sa transmita, de fapt, votul Romaniei

Scandalul de la Eurovision 2022 este departe de a se fi încheiat, după ce prezentatoarea TV Eda Marcus s-a declarat revoltată, pe Instagram, din cauza faptului că nu i s-a permis să intre în direct, pentru a anunța punctajul oferit de România celorlalte state, în cadrul concursului. Vedeta TVR rupe tăcerea. Ce s-ar fi întâmplat, de fapt.

Eda Marcus, despre scandalul de la Eurovision 2022

Eda Marcus tună și fulgeră pe rețelele sociale, după ce organizatorii concursului Eurovision 2022 nu le-au permis mai multor țări, printre care și România, să intre în direct, pentru a anunța statul căruia românii i-au oferit cele 12 puncte mult râvnite. Motivul ar fi fost existența unor „nereguli” de jurizare.

Moderatoarea de la TVR Eda Marcus a publicat pe contul său de Instagram o înregistrare cu momentul în care se afla la câteva secunde distanță de a transmite punctele juriului de specialitate din partea României.

Acela a fost momentul în care artistul Mika, prezentatorul Eurovisionului a anunțat, în direct, prin intermediul European Broadcasting Union, că ar exista anumite probleme tehnice, astfel că punctajul României a fost transmis de către reprezentantul oficial al instituției.

Eda Marcus a distribuit pe Instagram imaginile cu ea pregătindu-se să intre în direct, la Eurovision, iar reacția sa a fost una incredibilă, atunci când Mika a anunțat că România ar fi întâmpinat dificultăți de ordin tehnic.

„Aceasta este o înregistrare în timp real după ce ne-a fost refuzată intrarea în transmisiunea principală Eurovision pe motive tehnice. Înregistrarea aceasta este de fapt dovada că acele motive tehnice nu au existat, au fost doar un pretext. Au sărit pur şi simplu peste noi ca şi când nu am fi existat”, a scris Eda Marcus pe Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Eda Marcus (@eda_marcus)

România a acordat, inițial, cele 12 puncte Republicii Moldova

De asemenea, România ar fi acordat cele 12 puncte Republicii Moldova, însă acestea au fost schimbate în favoarea Ucrainei. Ce a declarat Iuliana Marciuc, șefa delegației României la Eurovision, că s-ar fi petrecut în timpul repetițiilor de la Torino:

„EBU nu a dat niciun semn că ceva ar fi în neregulă cu votul nostru, împreună am aflat modificarea rezultatelor juriului de la executive superviser, cel pe care l-ați văzut”,

În cursul zilei de sâmbătă, responsabilul cu votul din partea TVR a participat la două teleconferinţe cu organizatorii pentru stabilirea regulilor de prezentare/poziţionare/citire ale Edei Marcus.

De asemenea, a participat la repetiţia de transmitere a rezultatului juriului, fără a primi vreo comunicare referitoare la eventuale suspiciuni sau intenţia organizatorului de a opera modificări asupra votului juraţilor României”, a precizat TVR într-o primă reacție la scandalul izbucnit la Eurovision.

Cei de la TVR au solicitat organizatorilor concursului Eurovision să le comunice motivul pentru care punctajul acordat de români ar fi fost acordat Ucrainei, în locul Republicii Moldova, așa cum ar fi trebuit inițial. Momentan, EBU nu a oferit nicio explicație oficială.