27 ian. 2024 | 20:50

Previziunile incredibile de acum 100 de ani dintr-un ziar canadian pentru 2024. Predicțiile au fost exacte

News
Previziunile incredibile de acum 100 de ani dintr-un ziar canadian pentru 2024. Predicțiile au fost exacte
Previziuni înscrise în articole de ziare Sursă foto: Getty Stock Images/X/Paulsci

Unele predicții din trecut ne oferă o viziune interesantă spre modul în care oamenii din 1924 își imaginau viitorul și ne arată cât de departe am ajuns în unele domenii, în timp ce în altele suntem încă pe drum. Paul Fairie, cercetător la Universitatea din Calgary, a prezentat o colecție impresionantă de astfel de predicții, demonstrând cum anticipau oamenii de atunci anul 2024.

Previziunile de acum 100 de ani pentru anul 2024

În urmă cu un secol, ziarele încercau să prevadă cum va arăta viitorul, iar unele dintre aceste previziuni pentru anul 2024 s-au dovedit surprinzător de exacte. Paul Fairie, cercetător la Universitatea din Calgary, a adunat aceste predicții, oferind o perspectivă fascinantă asupra modului în care oamenii din 1924 vedeau viitorul.

Conform unui articol din 1924, se preconiza că numărul de automobile va crește exponențial și că orașele din 2024 vor avea „autostrăzi prin inima orașului”, o predicție care astăzi este o realitate.

De asemenea, era anticipată explorarea spațiului, o viziune îndeplinită parțial, dat fiind că explorarea spațială este o realitate pentru umanitate, chiar dacă nu pentru fiecare individ.

În ceea ce privește longevitatea, se estima că majoritatea oamenilor vor trăi până la cel puțin 100 de ani, o predicție încă neîmplinită, dar care se află în sfera posibilului, datorită progreselor în știința medicală.

O altă previziune interesantă era că albumele foto ale unei familii vor fi alcătuite mai ales din videoclipuri, iar calitatea  materialelor video va fi atât de avansată încât va fi dificil să distingi între realitate și reprezentarea ei, potrivit ladbible.com.

CITEȘTE ȘI: Previziuni numerologice 2024. Pentru cine urmează un an fulminant, totul le va merge ca pe roate

Predicțiile care nu s-au adeverit încă

Totuși, nu toate predicțiile au fost la fel de precise. Printre viziunile optimiste, dar neîmplinite, se număra ideea că cinematograful va contribui la stabilirea păcii mondiale și că omenirea va stabili colonii pe Lună.

De asemenea, se credea că oamenii vor propune căsătorie cu inele din diamante sintetice făcute din zahăr, din cauza faptului că rezerva mondială de diamante va fi epuizată, iar caii vor dispărea datorită creșterii numărului de automobile.

Aceste predicții din trecut oferă o perspectivă unică asupra speranțelor, temerilor și imaginației oamenilor din epoca respectivă, reamintindu-ne cât de mult s-a schimbat lumea și în același timp, cât de mult a rămas aceeași fascinație pentru viitor.

Deși unele dintre aceste viziuni par acum destul de fanteziste, interesul și fascinația pentru viitor rămân constante, demonstrând curiozitatea și imaginația nelimitată a omenirii.

CITEȘTE ȘI: Previziuni macabre despre viitorul omenirii: ”Perioada din următorii 10-12 ani este dureroasă.” Cine le face

Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce imagini posta pe rețelele sociale
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
A venit vestea cea mare pentru cei cu MAȘINI DIESEL. S-a întâmplat chiar astăzi, 17 MAI
Capital.ro
Titi Aur, despre cel mai mare pericol pentru şoferii la volan: "E mai rău ca alcoolul. Ar trebui interzis"
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, bagă spaima în români
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Un întreg oraș e speriat după ce camerele de supraveghere au filmat o creatură bizară în fața grădinii ZOO. Ce poate fi
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro