Previziunea unui imunolog celebru. Ce se va întâmpla cu omenirea

Previziunea unui imunolog celebru. Ce se va întâmpla cu omenirea
Un imunolog celebru spune când vom reveni la o viaţă normală

În timp ce toată lumea aşteaptă vaccinul pentru coronavirus, un imunolog celebru face o previziune incredibilă şi spune ce se va întâmpla cu omenirea anul viitor.

Vaccinul ne va reda sau nu viaţa normală?!

La aproape un an de la descoperirea primului caz de coronavirus, întreaga omenire este în aşteptarea vaccinului care să ne protejeze de temutul virus chinez. John Bell, celebru profesor de medicină la Universitatea Oxford şi membru guvernamental în echipa de specialişti în vaccinuri, a făcut o previziune care aduce speranţă. Conform acestuia, există şanse mari ca în primăvara anului 2021 să avem, din nou, o viaţă normală.

“Nu aș fi surprins dacă am începe noul an cu două sau trei vaccinuri, toate putând fi distribuite. Din acest motiv sunt destul de optimist. Vor fi suficiente vaccinări în primul trimestru al anului viitor, încât până în primăvară lucrurile vor începe să arate ca înainte. Cred că avem 70% până la 80% șanse să facem asta. Asta cu condiția să nu înșele distribuția vaccinului”, a explicat imunologul.

Un lucru care întăreşte ideea susţinută de John Bell este anunţul făcut de gigantul farmaceutic Pfizer. Conform oficialilor, vaccinul produs de aceştia este eficient împotriva COVID-19 în proporţie de 90%.

”Azi este o zi mare pentru știință și pentru omenire. Primul set de rezultate din faza a treia de testare oferă dovezi preliminare ale abilității vaccinului nostru în prevenția COVID”, a anunțat Albert Bourla, CEO al Pfizer.

Un imunolog celebru spune când vom reveni la o viaţă normală
Un imunolog celebru spune când vom reveni la o viaţă normală

Vaccinul anti SARS-COV-2, mai eficient decât cel anti-gripal

Sandra Alexiu, președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, a explicat, că vaccinul produs de cei de la Pfizer este chiar mai eficient decât cel pentru gripa obişnuită, cel din urmă având o rată de succes de aproximativ 60%.

“Atunci când compania producătoare a anunțat că este eficace în 90 la sută din cazuri înseamnă că dacă vaccinăm populația și o expunem la virus, 90 la sută din populația vaccinată nu va face boala. Ceea ce este mai mult chiar decât vaccinul gripal. Vaccinul gripal ne ajută în proporție de 45-50 la sută, în cazul copiilor mici, și undeva în jur de 60-70 la sută, în cazul adulților și a vârstnicilor. De-asta a și fost un entuziasm deosebit când s-a anunțat acest lucru”, a explicat medicul.

Livrarea vaccinului dezvoltat de compania Pfizer, în colaborare cu Biontech, a fost negociată la nivelul Uniunii Europene, pentru 200 de milioane de doze, la care se poate adăuga un lot suplimentar de încă 100 de milioane de doze, în cazul în care acesta se va dovedi eficient. În ceea ce priveşte România, autorităţile au anunţat că românii vor primi injecţiile la finalulul lunii decembrie. În prima fază, vor fi imunizate cadrele medicale şi cei care lucrează în linia I în lupta cu noul coronavirus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI