Prețurile pe litoral cresc iar! Cu cât vor plăti mai mult turiștii din Constanța VIDEO

Prețurile pe litoral cresc iar! Cu cât vor plăti mai mult turiștii din Constanța VIDEO
O noua lovitura pentru turistii romani

Lunile iulie, august și septembrie sunt cele mai aglomerate cu turiști în stațiunile de pe litoralul românesc. În plin sezon estival, prețurile la cazări, mâncare și șezlong au explodat. După ce românii au rămas șocați de prețul unui loc pe plajă în Năvodari (200 de lei), iată că primesc o nouă lovitură. Vin scumpiri cu 20%!

Cazarea pe litoral se scumpește

Veşti proaste pentru turiştii care preferă să-și facă vacanțele la malul Mării Negre. Autoritățile locale anunță că preţurile pe litoral cresc cu aproape 20% atât la mâncare, cât şi la cazare. Astfel, românii iubitori de plajă și nisip sunt nevoiţi să plătească acum un preţ mult mai mare pentru un concediu în celebrele stațiuni din Constanța.

Cresc prețurile în plin sezon estival

La scurt timp după ce Primăria orașului Constanța a anunțat că elimină taxa de parcare pe timp de noapte din Mamaia, românii care nu și-au făcut rezervare din timp la hotel vor plăti mai mult pentru cazare. Este vârf de sezon în stațiunile de la malul mării, motiv pentru care patronii adoptă politica de majorare a tarifelor, deși numărul de turiști este mai mic decât în 2021. Plajele din Năvodari zac mai mult goale, din cauza prețurilor piperate. În unele locuri, o banală omletă poate costa și 50 de RON!

Plaje întregi zac goale, fără turiști

Nu cu puțin timp în urmă, anunțam că au scăzut prețurile în Mamaia! Două seri la un hotel de 4 stele din statiune costa 900 de lei, în timp ce cazarea la trei stele ajungea la 700 de lei. Din păcate, la jumătatea lunii iulie, tarifele s-au majorat considerabil, punând pe fugă turiștii. De altfel, Playtech nota că celebra telegondolă din Mamaia merge mai mult goală.

Destinații preferate de români în 2022

Din cauza tarifelor mari de pe litoralul românesc, mulți români aleg să își planifice vacanța în destinații din afara țării, precum Bulgaria, Grecia sau Turcia, renumite pentru condițiile excelente și facilitățile All-inclusive. Doar în primele opt luni ale anului 2022, Bulgaria a fost vizitată de peste un milion de turiști străini, dintre care 216.000 au fost români. După Grecia și Turcia, litoralul bulgăresc este la mare căutare de cei care preferă un sejur în afara României.

Un alt motiv pentru care românii aleg Nisipurile de Aur sau Varna este distanța relativ scurtă. Spre exemplu, de la București la Albena sunt 321 de kilometri, adică aproximativ patru ore cu mașina, fără a lua în calcul timpul petrecut în vamă.