21 oct. 2024 | 15:30

Prețul aurului a ajuns, luni 21 octombrie, la un record istoric. Cât costă gramul

Economic
Prețul aurului a ajuns, luni 21 octombrie, la un record istoric. Cât costă gramul
Creșterea a venit ca efect al inflație

Astăzi, prețul aurului a ajuns, luni 21 octombrie, la un record istoric. Conform specialiștilor, valoarea atinsă astăzi reflectă creșterea cererii pentru acest metal prețios pe fondul turbulențelor economice globale. În contextul unui peisaj financiar nesigur, aurul a devenit o opțiune tot mai atractivă pentru investitori și economii personale. Creșterea prețului aurului marchează un moment semnificativ pentru piața românească de metale prețioase și pentru strategiile financiare ale celor care caută să își protejeze economiile.

Pe piața internațională, prețul aurului a crescut constant în 2024

Așa cum relatam, nu cu multă vreme în urmă, trendul de creștere a prețului aurului a fost o constantă pe tot parcursul acestui an, și-așa plin de crize economice.

Creșterea a venit și datorită tensiunilor comerciale dintre marile puteri economice și a volatilității piețelor financiare. În plus, vorbim despre politica monetară a marilor bănci centrale, care au menținut ratele dobânzilor scăzute pentru a stimula economiile.

Aceste strategii au determinat investitorii să caute alternative care să ofere stabilitate. Aurul a devenit astfel una dintre puținele opțiuni viabile, datorită istoricului său de a-și menține valoarea în perioade de criză.

Prețul aurului a ajuns, luni 21 octombrie, la un record istoric

Luni, 21 octombrie, prețul aurului a ajuns la un nivel istoric de 400 de lei pe gram, semnalând o nouă fază de creștere pe piața metalelor prețioase. Aprecierea continuă a aurului în acest an este strâns legată de evoluțiile economice internaționale, dar și de provocările economiei românești

Într-un context dominat de incertitudini economice și de fluctuații ale monedelor, investitorii își îndreaptă atenția tot mai mult spre aur, considerat o metodă sigură de protejare a valorii pe termen lung.

Această creștere a prețului aurului este strâns legată de evoluțiile economice globale și de impactul acestora asupra piețelor financiare. Inflația în creștere, tensiunile geopolitice și instabilitatea economică din multe părți ale lumii au făcut ca aurul să fie perceput ca o investiție sigură.

Creșterea ca efect al inflației în creștere și deprecierea leului față de principalele valute

Aurul, cunoscut pentru păstrarea valorii sale în timp, devine astfel o soluție atractivă pentru cei care doresc să se protejeze de devalorizarea monedelor și de volatilitatea piețelor de capital. În România, această apreciere a prețului aurului este determinată nu doar de cererea globală, ci și de factorii locali.

Inflația în creștere și deprecierea leului față de principalele valute internaționale au amplificat interesul pentru aur ca metodă de protejare a economiilor. Investitorii români au reacționat rapid la creșterea prețului metalului prețios, mai ales pe fondul unor scenarii economice incerte pe termen mediu și lung.

Această creștere record a prețului aurului la 400 de lei pe gram subliniază importanța metalului prețios ca activ de refugiu în fața incertitudinilor economice. În condițiile în care inflația continuă să erodeze puterea de cumpărare a monedelor,  piețele bursiere se confruntă cu volatilitate.

În aceste condiții, tot mai mulți investitori, atât individuali cât și instituționali, se orientează către aur pentru a-și proteja averile. Astfel, aurul continuă să fie un element central în strategiile de investiții pentru mulți români și investitori globali, consolidându-și rolul de pilon al stabilității financiare.

Parteneri
Mesajul Danielei Iliescu pentru Iancu Sterp stârnește controverse. Absența de la cununie, în centrul discuțiilor
Redactia.ro
Nu mai pune apă sau lapte în piure. Ingredientul secret care îl face cu adevărat delicios, la fel ca la restaurant
Click.ro
Prima reacție a Rusiei după referendumul din Republica Moldova. Ce a transmis purtătorul de cuvânt al lui Putin
Digi24
Loredana Groza, SENZUALĂ în pat! Imaginile PROVOCATOARE au ajuns pe Internet
Vocea.biz
Cum s-a îmbrăcat Dana Budeanu la înmormântarea fostei soacre, Delia Budeanu. PRIMELE IMAGINI / FOTO
Unica.ro
Proiectul la care România visează de peste 100 de ani, pus în derulare. Ceaușescu îl respinsese
EVZ.ro
Ce a pățit o româncă în aeroport, în China! A rămas uimită când camerele de supraveghere o urmăreau peste tot
Spynews
Se schimbă permisul de conducere. Te obligă să îl înlocuiești. Taxa pe care șoferii nu o pot evita
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
Cine va fi viitorul PREȘEDINTE al României. RĂSTURNARE în ALEGERI
Mediaflux
Consiliul General a aprobat referendumul în București. Când are loc și la ce întrebări trebuie să răspundă cetățenii
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Babasha se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit: „Pe partea dreaptă a feței am o hemipareză”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro