Preț colosal pentru un apartament în New York. Doar milionarii se pot atinge de el

Preț colosal pentru un apartament în New York. Doar milionarii se pot atinge de el
Metropola New York bate recorduri în imobiliare

Anul trecut a fost remarcabil prin volumul de tranzacții, dar, în afara suprafeței, au apărut câteva tendințe care ar putea fi instructive pentru noul an. De la o diviziune tot mai mare a apartamentelor mai simple și a apartamentelor de lux, la casele de oraș care găsesc o ofertă, toate au crescut investițiile din celebrul oraș american New York. Volumul de tranzacții din 2021 s-au menținut în aceste tendințe, existând câteva recorduri de vânzare, la prețuri care ar putea părea din altă lume.

Metropola New York bate recorduri în imobiliare

Specialiștii spun că anul 2021, deși pandemic, cel puțin în celebra metropolă New York a însemnat un an plin de vânzări importante, mai ales în zona apartamentelor de lux, care nu sunt în număr mic, majoritatea situate în jurul celebrului cartier Manhattan.

În ultimii ani, trendul așaz-selor cooperative, în care locuitorii dețin acțiuni în societatea care deține clădirea, reprezintă aproximativ 75% din piața de vânzări de apartamente din Manhattan. Restul este ocupat de condominii, în care unitatea în sine este deținută direct.

Deoarece apartamentele de tip condominiu sunt proprietăți reale, și nu acțiuni, ele sunt mai ușor de cumpărat și de vândut, iar majoritatea covârșitoare a clădirilor de apartamente nou construite sunt configurate de la început ca atare.

Pe măsură ce tot mai mulți dezvoltatori construiesc apartamente, cota de piață a cooperativelor se reduce încet, dar constant. În plus, deoarece majoritatea apartamentelor nou construite în Manhattan se vând la prețuri de lux, ponderea apartamentelor pe piața de lux crește mai repede decât media.

De fapt, odată cu creșterea numărului și a valorii în dolari a tranzacțiilor de lux în 2021, raportul dintre vânzările de apartamente de revânzare și vânzările de coop-uri de peste 4 milioane de dolari a ajuns la cel mai ridicat nivel din 2008 încoace.

În plus, în majoritatea clădirilor de apartamente noi, atracțiile precum piscinele, terenurile de sport și sălile de proiecție sunt construite de la zero și sunt integrate perfect în structura clădirii. Acestea sunt caracteristici pe care majoritatea cooperativelor nu le pot egala, deoarece pur și simplu nu au capacitatea fizică de a crea noi facilități sau chiar de a le extinde pe cele existente.

Un apartament în Manhattan vândut pentru aproximativ 190 de milioane de dolari

Conform publicației Bloomberg, un milionar pe numele său Daniel Och a vândut un apartament din Manhattan pentru aproximativ 190 de milioane de dolari, la doar doi ani după ce a cumpărat proprietatea pentru 95 de milioane de dolari.

Milionarul a cumpărat apartamentul penthouse situat pe 220 Central Park South în 2019, după ce s-a mutat din New York în Florida. Un purtător de cuvânt al lui milionarului a refuzat să comenteze vânzarea.

Clădirea proiectată de Robert A.M. Stern și dezvoltată de Vornado Realty Trust este situată pe binecunoscutul Billionaire’s Row. Proprietatea, alcătuită dintr-o vilă de 18 etaje și un turn de 79 de etaje, a stabilit mai multe recorduri imobiliare, iar un loc de parcare s-a vândut chiar și cu 750.000 de dolari, potrivit datelor.

Bloomberg spune că vânzarea este cel mai recent semn care semnalează sănătatea economiei miliardarilor și demonstrează că partea superioară a pieței din Manhattan prosperă în ciuda îngrijorărilor legate de mutarea unora dintre cei mai bogați rezidenți ai săi în Palm Beach.

În 2021 proprietăți rezidențiale vândute cu peste 50 de milioane de dolari

În 2021, cel puțin 40 de proprietăți rezidențiale s-au vândut cu peste 50 de milioane de dolari în SUA, potrivit datelor compilate de evaluatorul Miller Samuel. Asta înseamnă o creștere de aproximativ 35% față de 2020. New York-ul a figurat foarte mult pe listă, inclusiv Joseph Tsai plătind 157,5 milioane de dolari pentru un duplex, tot la 220 Central Park South.

Boom-ul imobiliar a fost alimentat de costurile scăzute ale împrumuturilor și de creșterea puternică a piețelor pentru orice, de la acțiuni la mărfuri și cripto. Averile colective ale celor mai bogate 500 de persoane din lume au crescut cu peste 1.000 de miliarde de dolari anul trecut, chiar dacă pandemia Covid-19 a continuat să zguduie lumea.

Cine este milionarul Daniel Och

Daniel Och are o avere de 4,7 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, o estimare care exclude activele deținute în fundația sa caritabilă. El și-a făcut inițial averea după ce a fondat Och Ziff Capital Management, dar s-a retras în 2019 și de atunci s-a concentrat pe biroul său de familie Willoughby Capital, care a investit în unele dintre cele mai importante companii de tehnologie. În afară de Tsai, printre cei care au cumpărat la 220 Central Park South se numără Ken Griffin de la Citadel și muzicianul Sting.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI