Cele 4 familii care ar conduce toată lumea. Câți bani au și cu ce se ocupă, de fapt

Cele 4 familii care ar conduce toată lumea. Câți bani au și cu ce se ocupă, de fapt
Președintele Richard Nixon cu Nelson Rockefeller (Corbis prin Getty Images)

Ei trăiesc, noi dormim”, spune celebrul citat dintr-un film celebru. De secole încoace, se crede că toată puterea lumii este în mâinile a patru familii care au marcat politica lumii.

Cele patru familii, mit sau realitate

Există, de asemenea, povești despre care nu mai mult de 200 de familii conduc Bosnia și Herțegovina, Croația și Serbia. În SUA, acest număr s-a redus la patru. Ei sunt cei mai puternici, cei mai bogați și țapii ispășitori pentru toate teoriile teoreticienilor conspirației și sunt cei care adaptează politica globală.

Dinastia Rothschild

Totul a început cu Mayer Amschel Rothschild la sfârșitul anilor 1700. El și-a făcut drum în afacerile bancare până când a ajuns să facă tranzacții bancare internaționale. Apoi a făcut o mișcare care va determina reacția în lanț a imperiului familiei sale.

I-a numit pe fiecare dintre cei cinci fii ai săi ca agenți în cele cinci mari centre financiare din Europa. Cel mai mare, Amschel Mayer Rothschild în Frankfurt, Salomon Mayer Rothschild la Viena, Nathan Mayer Rothschild la Londra, Calmann Mayer Rothschild la Napoli și cel mai tânăr Jakob Mayer Rothschild la Paris.

Cele 4 familii care ar conduce toată lumea. Câți bani au și cu ce se ocupă, de fapt
Dinastia Rothschild

Familia Rothschild, prima din cele patru familii, a continuat să facă lucruri precum finanțarea ambelor părți ale războaielor napoleoniene. Patru dintre cei cinci fii ai lui Mayer au avut fii proprii și au fost numiți și în centre financiare din întreaga lume.

Planul lor a continuat și au ajuns să controleze serviciile bancare pentru multe dintre națiunile de top ale lumii, precum Marea Britanie și Israel. Până în prezent, ei au încă cantități masive de avere, dar sunt mai puțin publice decât în trecut. Familia preferă subtilitatea când vine vorba de avere și putere.

Dinastia Rockefeller

În anii șaptezeci ai secolului al XIX-lea, John D. Rockefeller a fondat Stanford Oil Company. Era cea mai mare companie petrolieră din lume la acea vreme, iar Rockefeller valora mai mult de 400 miliarde de dolari. Deja unul dintre cei mai bogați oameni din lume, Theodore Roosevelt l-a avertizat pe Rockefeller că creează o autoritate invizibilă.

Dinastia Rockefeller, presupsă a doua familie din cele patru familii, a ajutat la construcția ONU și au fondat Fundația Bilderberg, unde cei mai puternici oameni din lume se întâlnesc o dată pe an. Teoreticienilor conspirației le place să creadă că Rockefeller acționează acum în secret prin companii petroliere precum Exxon Mobil și BP și bănci precum Chase Manhattan Bank.

Când John D. Rockefeller a murit în 1937, activele sale totalizau 1,5% din producția economică americană. Pe măsură ce moștenirea lui John a crescut, familia sa a devenit una dintre cele mai puternice din lume.

Este posibil să nu știm niciodată valoarea exactă a familie Rockefeller, dar putem explica celelalte secrete ale familiei. Acestea sunt secretele întunecate ale uneia dintre cele mai bogate familii din America.

Despre aceste patru familii s-a tot scris și se mai scrie.

Citește mai departe pe stiridinlume.ro

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI