Președintele Trump, soluție pentru a ridica prețul petrolului. Dacă nu se intervine, industria americană intră în colaps

Președintele Trump, soluție pentru a ridica prețul petrolului. Dacă nu se intervine, industria americană intră în colaps
Trump, soluție pentru a ridica prețul petrolului și a salva industria americană înainte să intre în colaps

Donald Trump a găsit o soluție pentru a salva industria americană care ar putea ca în curând să intre în colaps. Cum ar putea să ridice președintele Statelor Unite ale Americii prețul petrolului?

Donald Trump, soliție pentru a ridica prețul petrolului

Donald Trump a găsit o soluție pentru a putea face prețul petrolului să crească. Dacă prețul acestuia ar fi rămas la nivelul indicat pentru alte câteva săptămâni, ar fi prăbușit întreaga industrie americană. Președintele Statelor Unite ale Americii a declarat, în cursul zilei de miercuri, pe Twitter, că a instruit Marina SUA „să atace şi să distrugă toate navele iraniene care hărţuiesc echipajele americane”, potrivit CNN.

Trump a găsit o soluție pentru a crește prețul petrolului
Trump a găsit o soluție pentru a crește prețul petrolului

Mai mulți oficiali din cadrul Pentagonului au susținut că declarația președintelui reprezintă un ordin direct, astfel că nu implică o schimbare în ceea ce privește regula de luptă. Din fericire, în acest context a câștigat petrolul în urma deciziei aferente. Barilul Brent a înregistrat o creștere uimitoare de 7,6%, ajungând la 21,8 de dolari, iar barilul american WTI s-a majorat cu 10%, ajuns astfel la până la 15,3 dolari.

„Preşedintele a emis o avertizare către iranieni”

„Preşedintele a emis o avertizare către iranieni. Ceea ce a subliniat este faptul că toate navele americane îşi menţin dreptul la autoapărare”, a declarat David Norquist, Secretarul Adjunct al Apărării. Tensiunile continuă să crească din luna ianuarie a anului curent, moment în care SUA l-a omorât pe Generalul Quasem Soleimani, al doilea cel mai puternic oficial iranian.

Trump a susținut, în luna aprilie, că iranienii pregătesc un „atac prin surprindere”, amenințând ulterior că dacă se va dovedi adevărată presupunerea sa, Iranul va plăti „un preț imens.” Secretarul se Stat al Americii a declarat că președintele a fost foarte clar, spunând Departamentelor de Stat și Apărare să „facă orice este posibil pentru a se asigura că diplomaţii şi cadrele militare sunt în siguranţă pe întreg teritoriul planetei”.