Donald Trump, declarație amenințătoare față de OMS, în plină pandemie. A întrecut orice limită

Donald Trump, declarație amenințătoare față de OMS, în plină pandemie. A întrecut orice limită
Donald Trump, declarații amenințătoare față de OMS

Donal Trump vine cu acuzații foarte dure către Organizația Mondială a Sănătăii. Amentințările sale sunt crunte pentru OMS. Ce declarații surprinzătoare a făcut președintele Statelor Unite ale Americii?

Donald Trump, acuze grave către OMS

Donald Trump propune ca schimbări negative în privința finanțării Organizației Mondiale a Sănătății,  acuzând OMS că nu a prevenit suficient de bine comunitatea globală în legătură cu COVID-19. Președintele Statelor Unite ale Americii sugerează astfel că organizația a trecut prea ușor cu vederea focarul izbucnit în Wuhan. Trump le-a declarat jurnaliștilor din cadrul conferinței zilnice de la Casa Albă că se putea acționa cu câteva luni bune înainte. SUA este cel mai mare contribuitor al bugetului Organizației Mondiale a Sănătății, iar o micșorarea a sumei primite din partea Americii ar însemna un lucru dureros nu numai pentru organizație.

  • Bugetul ar putea scădea de la 122 de milioane de dolari la 58 de milioane de dolari

Trump propune ca bugetul anului 2021 către OMS, responsabil pentru sănătatea publică internațională, să scadă de la 122 de milioane de dolari la 58 de milioane de dolari. Președintele american a mai susținut și că organizația pare să fie „foarte părtinitoare față de China”. Acesta a subliniat și faptul că organizația nu este de acord cu restricția de călătorie a zborurilor care provin din China. La scurt timp după ce Trump a anunțat că va restricționa călătoriile din China, OMS a declarat că interdicțiile de călătorie în scop turistic sau comercial nu sunt necesare pentru a împiedica răspândirea COVID-19.

Trump, amenințări fără precedent către OMS
Trump, amenințări fără precedent către OMS

„Au ratat apelul. Puteau face ceva cu luni bune înainte „

„Au ratat apelul. Puteau face ceva cu luni bune înainte. Ei ar fi trebuit să ştie şi probabil chiar ştiau. Vom analiza aceste lucruri cu atenţie şi vom vedea dacă merită să mai cheltuim atât de mulţi bani pentru OMS. Vom realiza un control amănunţit asupra lor şi vom trage nişte concluzii”
Donald Trump