Preşedintele PNL Olt dorește privilegii pentru vaccinaţii care şi-au asumat riscuri: „Trebuie făcută o mică diferenţiere”

Preşedintele PNL Olt dorește privilegii pentru vaccinaţii care şi-au asumat riscuri:
Liviu Voiculescu doreste privilegii pentru cei ce s-au vaccinat

Senatorul Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, a făcut o afirmație ce ar putea stârni controverse. Declarația a fost făcută în cadrul unui post local de televiziune. Ulterior, senatorul a declarat și a încercat să clarifice informațiile.

Președintele PNL Olt, declarații controversate

Liviu Voiculescu se află la ultimul mandat de parlamentar. Cu o zi în urmă, a afirmat la un post de televiziune că persoanele ce se vaccinează ar trebui să aibă anumite beneficii. Toate acestea pentru că își asumă niște riscuri. Afirmația a venit atunci când senatorul vorbea despre restricții și despre decizia Guvernului de a da libertate autorităților locale să decidă ce decizii vor lua atunci când rata de infectare crește.

„Trebuie cu toţii să înţelegem că traversăm o perioadă critică, traversăm un al treilea val al acestei epidemii. Mulţumim lui Dumnezeu, vaccinarea merge bine şi chiar astăzi am sărit de 3 milioane de doze şi trebuie încurajată vaccinarea şi trebuie… Şi am discutat şi la şedinţa Biroului Executiv de luni, trebuie cumva stimulată vaccinarea şi cei care sunt vaccinaţi să aibă anumite beneficii faţă de cei care nu s-au vaccinat. Pentru că nu este normal ca eu, sau dumneavoastră, sau alţii care s-au vaccinat, să-şi asume nişte riscuri făcând aceste vaccinuri şi ceilalţi să nu se vaccineze şi să aibă aceleaşi drepturi ca unul vaccinat. Trebuie făcută o mică diferenţiere, evident, fără restricţii ale celorlalţi sau a le afecta drepturi fundamentale“, a declarat Voiculescu la postul local de televiziune Olt Tv.

Senatorul a încercat să clarifice situația

Ulterior, Liviu Voiculescu a încerc să clarifice situația. Inițial, acesta a spus că discuția ar fi avut deja loc în Biroul Executiv. Acum, senatorul spune că trebuie să se consulte și cu ceilalți colegi înainte de a-și asuma un demers legislativ.

„M-am referit în primul rând la accesibilitate, avem exemple, avem ţări, în primul rând Israel, unde cei vaccinaţi pot să meargă la mall-uri, pot să meargă la spectacole, pot să meargă la film… Ceva în sensul ăsta, dar nu este o discuţie aprofundată. Am fost întrebat dacă aş propune asta ca şi discuţie şi am spus că da, eventual aş iniţia o discuţie în sensul ăsta în Birou, nu că a fost discuţia, deci, e întors un pic…“, a declarat Liviu Voiculescu

Președintele PNL Olt s-a vaccinat în prima zi în care s-a permis vaccinarea în etapa a II-a, la un centru de vaccinare din Slatina. Atunci reacțiile au fost diverse. Unii l-au felicitat pentru că astfel îi încurajează și pe alții. Pe de cealaltă parte, au fost nemulțumiri. Alții au spus că parlamentarii s-au grăbit să primească vaccinul înainte.