Câți bani a câștigat Adrian Streinu-Cercel în 2020. Senatorul PSD și-a dublat veniturile în pandemie

Câți bani a câștigat Adrian Streinu-Cercel în 2020. Senatorul PSD și-a dublat veniturile în pandemie
Averea lui Adrian Streinu-Cercel a crescut în 2020

Senatorul PSD, Adrian Streinu-Cercel este una din cele mai vizibile personalități medicale din România, datorită crizei în care ne aflăm. Înainte de a fi senator, Adrian Streinu-Cercel a fost timp de 25 de ani managerul spitalului ”Matei Balș”. În toți acești ani profesorul Streinu-Cercel a strâns o avere considerabilă, spun sursele. Aceleași sruse spun că în 2020 veniturile i-au crescut și mai mult.

Averea lui Adrian Streinu-Cercel a crescut în 2020

Dacă până în 2020 se știa de profesorul Adrian Streinu-Cercel din prisma funcției deținute la ”Matei Balș”, după martie 2020, medicul a devenit una din figurile importante și o voce avizată, în contextul pandemiei. Conform unor surse, se pare că anul trecut pentru profesorul Cercel a fost un an profitabil, nu numai ca imagine și vizibilitate, ci și din punct de vedere financiar.

La finele anului trecut, își anunța demisia din funcția de manager al spitalului ”Matei Balș”. Conform procedurilor, Adrian Streinu-Cercel a actualizat și publicat declarația sa de avere. Declarația a fost publicată pe site-ul oficial al instituției unde a activat timp de 25 de ani. (vezi aici declarația de avere)

Conform declarațiilor acestuia, anul trecut avea în conturi, 1,229,717 lei, 3.7753 de euro și aproximativ 4.500 de dolari. De cealaltă parte, conform aceleiași declarații are datorii de 152,000 de euro. Banii ar fi fost împrumutați pentru campania de anul trecut de la alegerile parlamentare.

Încasări fabuloase în 2020

Adrian Streinu-Cercel mai deține un apartament de 7 de metri pătrați, un garaj de 129 de metri pătrați și o mașină personală, marca Skoda. În aceeași declarația mai apare un împrumut din partea PSD către Streinu-Cercel, în valoare de 130.000 de lei, pentru aceeași campanie electorală. Venituri directe, din salarii, au fost aproximativ 328.678 de lei. Banii au fost încasați de la spitalul unde a fost manager, ”Matei Balș” și de la UMF ”Carol Davila” din București.

Venituri independente sunt însumate la 771.704 de lei din contracte, convenții, drepturi de proprietate intelectuală și contracte PFI. Ironia face că are încasări și din divdente. Dividentele, colectate de la Societatea de Investiții Financiare Muntenia și Oltenia SA, însumează suma fabuloasă de 2 lei.

Dacă e să însumăm tot ceea ce înseamnă posesiuni financiare al profesorului Adrian Streinu-Cercel, acesta are acum aproximativ 2,330,101 de lei. La această sumă adaugăm și sumele în euro și dolari, la cursul zilei. Concluzia este că anul trecut, din punct de vedere financiar, Adrian Streinu-Cercel a fost pe profit total, chiar dacă s-ar fi împrumutat cu 152.000 de euro în 2019 și 2020.