Președintele Iohannis, după sosirea militarilor străini la noi în țară: „Evoluțiile din vecinătate dovedesc încă o dată că măsurile NATO sunt necesare”

Președintele Iohannis, după sosirea militarilor străini la noi în țară:
Klaus Iohannis i-a întâmpinat pe militarii SUA veniți în România

Klaus Iohannis se află la această oră în vizita oficială în Craiova. Președintele țării a făcut câteva declarații la sediul Batalionului 26 Infanterie ”Neagoe Basarab”. Șeful statului i-a întâmpinat pe militarii SUA veniți în țara noastă și a adus mai multe detalii românilor despre situația în care ne aflăm. Iată declarațiile ofcialului! Cu ce îndemn vine către toți militarii?

Klaus Iohannis, declarații la sediul Batalionului ”Neagoe Basarab” din Craiova: îndemn pentru militari

Șeful statului se află astăzi într-o vizită oficială la sediul Batalionului 26 Infanterie din Craiova. Președintele țării a făcut un scurt istoric și a prezentat eforturile care se fac în aceste momente pentru securitatea țării. 

De asemenea, șeful statului a subliniat că România își va îndeplini hotărârile asumate. Mai mult decât atât, acesta a precizat că încă de la începutul mandatului său a fost direct implicat în relația care trebuie să rămână strânsă între aliatului nord atlantic pe flancul de est.

Oficialul a menționat și că scenariul din vecinătate dovedește încă o dată importanța NATO și a măsurilor necesare. Klaus Iohannis a declarat românilor că angajamentul de a aloca cel puțin 2% din PIB pentru apărare și în viitorul apropiat rămâne în prim-planul autorităților.

„De la începutul mandatului meu am fost direct implicat în consolidarea prezenței aliatului nord atlantic pe flancul estic. În 2015 am înființat la București unitatea NATO.

Vreau să salut angajamentul solid al Poloniei în țara noastră. Trupele polone aflate efectiv în țara noastră alături de trupele române în Polonia reprezintă expresia angajamentului serios.

Atât prin eforturile proprii, cât și prin participarea aliaților noștri dăm consistență profilului României de profil de securitate la nivel regional. Este deosebit de importantă o colaborare complementară NATO-Uniunea Europeană în domeniul securității”, a declarat șeful statului.

„România este hotărâtă să-și îndeplinească hotărârile asumate”

Președintele României a mai spus în discursul său că deciziile luate de curând de Statele Unite ale Americii și Franța reprezintă semnalul ferm de solidaritate și consistență în situația în care ne aflăm. De asemenea, șeful statului a mulțumit militarilor pentru eforturile depuse în procesul de instruire și în misiunile în care participă, iar mai apoi i-a îndemnat să se pregătească în continuare la același nivel.

„Evoluțiile din vecinătate dovedesc încă o dată că măsurile NATO sunt necesare, iar România este hotărâtă să-și îndeplinească hotărârile asumate. Deciziile recente luate de SUA și Franța care ne sunt aliați și parteneri startegici de a sigura o prezență militară concretă în România reprezintă un semnal ferm de solidaritate și consistență.

Vreau să salut ajutorul Poloniei în țara noastră. Trupele polone aflate în țara noastră alături de trupele române aflate în Polonia reprezintă legătura dintre București și Varșovia. România va dezvolta structura de forțe.

Angajamentul de a aloca cel puțin 2% din PIB pentru apărare în perioada următoare rămâne neschimbat. Prin eforturile proprii pe plan militar și prin participarea aliaților dăm consistență profilului României pe plan de stabilitate și securitate la nivel regional și ne adaptăm situațiilor în permanență evoluție.

Dragi militari, vă mulțumesc pentru efortul depus și pentru profesionalismul pe care îl dovediți în procesul de instruire și în misiunile în care participați. Vă îndemn să vă pregătiți în continuare pentru apărarea României. De asemenea, lansez invitația și pentru statele aliate de a lua în coniderare ajutor în aceste structuri”, a declarat oficialul. (Sursa: știrileprotv.ro)