Președintele Iohannis, declarații despre valul 4 al pandemiei. Ce este important să știe românii

Președintele Iohannis, declarații despre valul 4 al pandemiei. Ce este important să știe românii
Klaus Iohannis, avertisment legat de valul 4 al pandemiei. FOTO CREDIT Inquam Photos / George Calin

Președintele Klaus Iohannis a făcut noi declarații privind valul 4 al pandemiei de coronavirus care amenință România. Șeful statului român trage un semnal de alarmă către toți cetățenii României, făcând apel la spiritul civi al fiecăruia dintre ei.

Klaus Iohannis, avertisment legat de valul 4 al pandemiei de coronavirus

Klaus Iohannis este de părere că pandemia de coronavirus nu a trecut încă și face victime, în continuare, în ciuda faptului că numărul de infectări a scăzut, în ultima perioadă, spre bucuria cetățenilor.

Cu toate acestea, șeful statului român insistă asupra vaccinării populației împotriva virusului COVID-19, campanie pe care o promovează încă de la începutul lunii martie.

„Acest virus cu care ne confruntăm de atâtea luni a făcut și continuă să facă victime. Deși acum ne aflăm într-o perioadă cu un număr scăzut de infectări, trebuie să fim realiști. Pandemia nu s-a încheiat.

Vedem în multe țări o intensificare, așa-numitul val patru, și România trebuie să fie la rândul ei pregătită pentru a-i face față.

Cea mai sigură cale pentru a încetini această pandemie rămâne vaccinarea și îi îndemn pe toți cei care nu s-au vaccinat încă să meargă cu încredere să se vaccineze, pentru că efectele benefice de protejare împotriva COVID-19 sunt certe și demonstrate.

Fiecare persoană în plus care se vaccinează contribuie, cu responsabilitate, la încheierea acestei grave crize sanitare.

Klaus Iohannis, adevărul despre campanie de vaccinare a populației împotriva coronavirusului

Mai mult de atât, în timpul discursului său Klaus Iohannis a atins și subiectul dezinformării, care circulă în mediul online, legate de campania de vaccinare și de dozele de ser anti-COVID-19.

Președintele României a evidențiat faptul că cei care transmit mesaje false despre vaccin urmăresc să slăbească solidaritatea României și i-a îndrumat pe români să nu permită asemenea lucru.

O criză este un test de unitate. Lupta împotriva acestui virus agresiv ne-a pus și în fața unei alte lupte, cea cu dezinformarea, cu stigmatizarea, din păcate, inclusiv a personalului medical. Scopul celor care răspândesc dezinformări și știri false este tocmai acela de a slăbi solidaritatea națiunii noastre. Să nu le permitem să facă așa ceva!

Este important să conștientizăm ce oameni incredibili sunt cei care acționează, dincolo de chemarea datoriei, în circumstanțe extraordinare, pentru a răspunde prompt în momentele de cumpănă din viața semenilor. Este deopotrivă necesar să ne amintim să fim solidari în fața pandemiei și să mergem mai departe împreună”, a declarat președintele Klaus Iohannis la Digi 24.

FOTO CREDIT Inquam Photos / George Călin

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI