Președintele care i-a transmis poporului cel mai bizar mesaj: „Toată lumea ar trebui să-și cumpere o pușcă”

Președintele care i-a transmis poporului cel mai bizar mesaj: „Toată lumea ar trebui să-și cumpere o pușcă”
Anunț îngrijorător pentru un popor. Ce mesaj a transmis președintele cu privire la arme

O nouă veste bizară a surprins milioane de oameni. Se pare că un președinte s-a decis să transmită poporului un mesaj cu privire la creșterea vânzărilor de arme după ce au existat mai multe probleme printre civili.

Anunț cutremurător. Ce persoane au fost încurajate să își cumpere arme de foc

Președintele de extremă-dreapta din Brazilia, Jair Bolsonaro, a susținut că toată lumea ar trebui să își cumpere o pușcă. Ba chiar, liderul a spus că toți cei ce se opun armelor de foc ar trebui să nu îi mai agreseze pe cumpărătorii respectivelor obiecte, potrivit The Independent.

Față de 2019, numărul de înregistrări privind armele de foc din Brazilia a crescut cu 90%, în timp ce legile au fost relaxate pentru ca un număr mai mare de brazilieni să poată cumpăra aceste obiecte pentru autoapărare.

Din păcate, numărul de omucideri a crescut în urma deciziei. O creștere cu 5 procente a numărului de crime a existat în 2020, după doi ani în care aceste incidente au fost în scădere.

Brazilia se confruntă cu mai multe probleme. Ce planuri are Jair Bolsonaro

Totuși, Jair Bolsonaro a avut alte planuri încă de la începutul campaniei electorale, în care a pozat cu arme, sugerând frecvent că persoanele din Brazilia ar fi în siguranță dacă ar deține astfel de obiecte. El a renunțat și la legea din 2003 ce face referire la statutul de dezarmare.

Această lege restricționa persoanele care puteau să cumpere și să poarte arme, ținând cont că doar poliția, gardienii de închisoare, forțele armate și ofițerii de aplicare a legii puteau să primească astfel de obiecte. Într-un nou decret din 2019, legile privind deținerea de arme au fost relaxate.

Cu acestea fiind spuse, pe lângă faptul că valabilitatea permiselor de port-armă a fost extinsă de la 5 la 10 ani, mai mulți brazilieni pot să își cumpere arme. Datele sunt însă îngrijorătoare atunci când vine vorba despre crimele unde au fost folosite aceste obiecte periculoase.

Cum au ajuns brazilienii să dețină arme de foc, de fapt

Într-un nou studiu făcut de Institutul Sou da Paz, în care datele privind violența armată din Brazilia au fost analizate, s-a ajuns la concluzia că în peste 51% din crimele comise asupra femeilor din Brazilia din ultimii 20 de ani au fost folosite arme de foc.

De asemenea, Brazilia nu traversează o perioadă foarte bună. Un milion de brazilieni au fost uciși de covid-19, dar criza politică profundă a dus la și mai multe probleme printre rezidenți. Acest lucru a dus la o inflație ridicată, foamete, dar și șomaj.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI