Ianis Hagi, răsfățat de presa britanică: „Creează magie la Rangers”

Ianis Hagi, răsfățat de presa britanică: „Creează magie la Rangers”
Presa din Marea Britanie, cuvinte mari pentru Ianis Hagi: "Creează momente de magie la Rangers"

Ianis Hagi, răsfățat de presa britanică. Jurnaliștii din Insulă îl situează pe român, mai mereu, în prima linie a jucătorilor esențiali pentru viitorul lui Rangers. Ianis Hagi a început sezonul cu 2 goluri și un assist, dar și cu o accidentare ce l-a scos din circuit pentru aproape 3 partide.

Ianis Hagi, răsfățat de presa britanică

Ianis Hagi a devenit răsfățatul presei din Marea Britanie. Articolele și analizele acesteia despre echipa condusă de Steven Gerrard îl au mai mereu în centrul atenției pe mijlocașul român de 22 de ani. Ianis este văzut ca esențial pentru jocul din acest sezon al grupării de pe Ibrox Park. În plus, este unul dintre puținii fotbaliști din Scoția care pot face diferența la mijlocul terenului, având tehnica și viziunea necesare.

Ianis Hagi a înscris 9 goluri și a dat 15 pase decisive sezonul trecut, dar, uneori, i-a lipsit consistența, continuitatea. Calitatea e mereu acolo, dar a părut tipul de jucător care poate să stea tăcut 80 de minute pentru ca apoi, brusc, să iasă în evidență și să creeze momente de magie. În acest sezon a dat deja 2 goluri și o pasă decisivă și chiar și-n returul cu Malmo (n.r. – a intrat în minutul 70, la scorul de 2-1 pentru suedezi, a părut singurul care poate crea ceva pentru Rangers”, au scris cei de la Daily Record.

„Creează magie la Rangers”

Ianis Hagi e caracterizat de publicația britanică drept „lumina strălucitoare” de la Rangers. Și singurul care poate „rupe” liniile adversarilor cu pase filtrante , spre deosebire de colegii săi, ce preferă pasele sigure și simple.

Dar în acest sezon el s-a impus cu autoritate cu 2 goluri și un assist în 3 meciuri, iar atunci când a intrat contra lui Malmo el a fost cel care creat pericol în timp ce Rangers încerca să răstoarne situația. În primul meci cu Livingston a ieșit după o jumătate de oră în urma unei intrări dure, dar în primele 30 de minute românul a fost electrizant.
Este genul de jucător care înflorește când este încurajat de fani și pe care vrea să-i încânte. De cele mai multe ori, mijlocașii lui Rangers dau pase simple, nu încearcă să dea printre linii ca Hagi”, au mai scris jurnaliştii britanici.

Ianis Hagi este curtat de alte cluburi din Europa. Seviila și Lazio ar oferi 7 milioane de euro, în vreme ce Galatasaray a făcut o ofertă de 4 milioane. Dar Rangers s-ar despărți de român doar pentru prețul corect, adică aproximativ 11 milioane de euro. Rangers va juca joi în play-off-ul Europa League contra armenilor de la Alashkert.