Bucătăria românească prezintă o gamă largă de feluri de mâncare și specialități regionale cu totul speciale. Tu știi care sunt preparatele românești care sunt apreciate de străini? Un top efectuat de TasteAtlas pe baza evaluărilor oferite de turiști care călătoresc în întreaga lume dezvăluie lista mâncărurilor ce au impresionat la nivel internațional.
Nu mai este o noutate pentru nimeni faptul că mâncărurile gătite în România cuceresc străinii. Numeroși turiști care ajung pe meleagurile din țara noastră laudă bucătăria românească. Preparatele gătite aici sunt foarte diferite în comparație cu cele consumate în statele europene, americane și altele.
Lista preparatelor românești care au căpătat popularitate în rândul străinilor a fost publicată în TasteAtlas. În cazul în care nu ai mai auzit despre această platformă, trebuie să știi că promovează și prezintă pe larg peste 10.000 dintre mâncărurile tradiționale și ingredientele speciale care fac furori în diverse țări din întreaga lume.
TasteAtlas a prezentat mai multe feluri de mâncare românești, despre care se spune că i-au încântat pe străini. Platforma cuprinde și evaluări generate de utilizatori care au vizitat diverse țări, precum și recomandări de localuri unde pot fi savurate preparatele. Potrivit recenziilor, turiștii din țările europene și nu numai au fost profund impresionați de gustul bucatelor.
Bucătăria românească este cunoscută pentru produsele consistente și gustoase, care încorporează adesea ingrediente precum carne de porc, carne de vită, cartofi, mălaiul, ustori, produse lactate și nu numai. Playtech Știri îți prezintă în rândurile de mai jos topul mâncărurilor preferate ale străinilor, promovate de TasteAtlas.
Pe primul loc din topul produselor românești promovate de TasteAtlas se află mujdeiul de usturoi. Străinii spun că acest sos este extrem de gustos și schimbă complet gustul mâncărurilor când este încorporat în rețete.
Locul doi este ocupat de plăcinta aromână, cunoscută în țara noastră și sub denumirea de plăcintă macedonează. Este vorba despre un desert care prezintă în compoziția sa praz sau spanac, ouă, brânză și smântână.
Bulzul, un preparat românesc pe bază de mămăligă, cu umplutură cremoasă din brânză sau urdă, ocupă locul trei în topul realizat de TasteAtlas, pe baza evaluărilor turiștilor străini. Preparatul este consumat astfel: se ia o bucată consistentă de mămăligă, se face o scobitură în ea cu o lingură de lemn și se umple cu brânză sau urdă.
Te-ar putea interesa și: Produsul românesc care face furori printre clienții din China și Austria: „Am clienți din toate țările”
Printre produsele românești mult apreciate de cetățenii europeni – și nu numai – se mai numără ciorba rădăuțeană, sarmalele, zacusca și papanașii. Micii sunt, de asemenea, nelipsiți din topul TasteAtlas. Ciorba de porc cu afumătură, ciorba de burtă, precum și ciorba de văcuță se află tot în lista celor mai bune preparate gătite în țara noastră.