Preotul Cristian Pomohaci le-a venit de hac până și avocaților care îl apără în procese. Ce se întâmplă

Preotul Cristian Pomohaci le-a venit de hac până și avocaților care îl apără în procese. Ce se întâmplă
Cristian Pomohaci le-a venit de hac până și avocaților care îl apără în procese

Preotul Cristian Pomohaci, cercetat acum într-un nou dosar în ceea ce privește evaziunea fiscală, a refuzat să se prezinte în fața instanței de mai multe ori invocând faptul că ar fi bolnav. Drept urmare, avocații lui Pomohaci au fost avertizați de magistrați că dacă vor mai încerca să amâne prezentarea inculpatului la tribunal pentru a fi judecat, vor fi ”arși” la buzunare.

Avocații preotului Cristian Pomohaci somați de somați de magistrați. Ce sancțiune riscă aceștia dacă inculpatul nu se va prezenta la tribual?

Judecătorii consideră că sunt luați la mișto de cântărețul în sutană Pomohaci, drept pentru care magistraţii au ameninţat că îi vor ”arde” la buzunare pe avocații acestuia, dacă nu se va prezenta la tribunal pe 18 noiembrie, atunci când este stabilit un nou termen de judecată.

„Stabileşte un nou termen de judecată la data de 18 noiembrie 2019. Citarea inculpatului. Emiterea de adrese către domni avocaţi Dura George şi Cruceru Alina, cu menţiunea de a se prezenta personal sau prin substituent la viitorul termen de judecată, sub sancţiunea aplicării unei amenzi judiciare”, au decis judecătorii.

Pomohaci s-ar fi folosi de documente medicale false, cred magistrații

Magistrații îl suspectează pe Pomohaci că s-ar folosi de documente medicale false
Magistrații îl suspectează pe Pomohaci că s-ar folosi de documente medicale false

Judecătorii mai suspectează și faptul că preotul s-ar fi folosit de documente medicale false pentru a fenta legea, adică pentru a nu se prezenta la tribunaș. Așa că magistrații au solicitat Spitalului Brașov să confirme dacă Pomohaci a fost sau nu internat în spital, așa cum susține acesta.

Dispune emiterea unei adrese către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov pentru a comunica la dosarul cauzei dacă inculpatul Pomohaci Cristian Dorin a fost sau este internat la această unitate medicală, în caz afirmativ în ce perioadă s-a aflat internat şi sub supravegherea cărui medic s-a aflat, precum şi scopul internării”, se arată în cererea efectuată de magistrați.

Pomohaci este judecat acum într-un nou dosar cu privire la mai multe fapte de evaziune fiscală. Potrivit judecătorilor, valoarea totală a prejudiciului se ridică la 700.000 de lei.

”În perioada ianuarie 2012 – octombrie 2017, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prevăzute de Codul fiscal, a declarat la organul fiscal teritorial venituri obținute din cedarea folosinței bunurilor imobile aflate în proprietatea sa mai mici decât cele obținute în realitate. În mod concret, suma nedeclarată de suspectul Pomohaci Cristian-Dorin este de 684.487 lei (echivalentul a 152.883 euro), aferentă cedării folosinței a 11 bunuri imobile deținute. Aceasta a avut drept consecință prejudicierea bugetului general consolidat al statului cu suma totală de 136.572 lei, din care 114.687 lei reprezintă impozit pe venit, iar 21.885 lei contribuția la asigurările sociale”, era menţionat în comunicatul Ministerului Public.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI