Cristian Boureanu și Sebastian Vlădescu, trimiși în judecată în același dosar. Ce acuzații li se aduc

Cristian Boureanu și Sebastian Vlădescu, trimiși în judecată în același dosar. Ce acuzații li se aduc
Cristian Boureanu și Sebastian Vlădescu, trimiși în judecată în același dosar

Paradisul lui Cristian Boureanu s-a terminat. Afaceristul a fost trimis în jduecată într-un dosar alături de Sebastian Vlădescu. Ce acuzații li se aduc și care care este evenimentul care i-a adus în prim-plan în rolul de vinovați?

Cristian Boureanu și Sebastian Vlădescu, trimiși în judecată

Nou dosar care curprinde multe nume cunoscute în judecată. Sebastian Vlădescu , Ionuț Mircea Costea – cumnatul lui Mircea Geoană, fostul deputat Cristian Boureanu și Constantin Dascălu, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor au primit de curând vestea că au de dat socoteli. Dosarul de corupție în care sunt acuzați se referă la reabilitarea căii ferate București-Constanța.

Dosarul a fost trimis la judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar inculpații sunt judecați în stare de libertate. Reprezentantul unei firme din Austria implicat în dosar a încheiat în luna martie un acord de recunoaștere a vinovăției cu DNA. Acesta a precizat și faptul că i-a dat peste 2,1 milioane de euro lui Sebastian Vlădescu pentru plata lucrărilor în cadrul tronsonului de cale ferată București-Constanța. Același om i-a mai dat și lui Constantin Dascălu peste 1,1 milioane de euro. Vlădescu este acuzat de luare de mită și trafic de influență în formă continuată.

Cristian Boureanu și Sebastian Vlădescu, în instanță în același dosar
Cristian Boureanu și Sebastian Vlădescu, în instanță în același dosar

Comunicat DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: VLĂDESCU SEBASTIAN-TEODOR GHEORGHE (ministru al Finanțelor în perioada săvârșirii faptelor) pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită și a unei infracțiuni de trafic de influență; Costea Mircea-Ionuț (fost angajat în cadrul Ministerului Finanțelor, deținând o funcție de conducere într-o bancă de stat la data faptelor) pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și complicitate la luare de mită; Un administrator al unor societăți comerciale, persoană apropiată de conducerea CNCFR pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și complicitate la luare de mită”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI