20 mart. 2024 | 17:05

Preotul care interzice TikTok-ul în Postul Mare. Păcatul făcut de credincioşi: „O pierdere duhovnicească”

Diverse
Preotul care interzice TikTok-ul în Postul Mare. Păcatul făcut de credincioşi:
Păcatul făcut de credincioşi: "O pierdere duhovnicească"

TikTok-ul este una dintre cele mai îndrăgite platforme ale momentului, care a revoluționat lumea în ultimii ani. O mulțime de oameni sunt activi pe această aplicație, însă preoții o interzic. Un dascăl din Capitală spune că ar trebui să renunțăm la TikTok, cel puțin în Postul Mare. Care este motivul pentru care face acest îndemn.

TikTok, interzis de biserică

TikTok este cea mai populară aplicație a momentului, pe care o iubesc oamenii de toate vârstele. Este accesibilă tuturor și oferă o diversitate de videoclipuri. Este considerată educativă și distractivă dacă e folosită corect, însă poate ascunde și o mulțime de capcane.

Biserica, însă, nu este pasionată deloc de tehnologie. Celebrul preot Vasile Ioana consideră că nu ar trebui să utilizăm această aplicație, mai ales în Postul Mare, pentru că tot procesul de curățare trupească și sufletească ar fi distrus.

Părintele consideră că degeaba renunți la mâncarea interzisă în post, dacă te bucuri de plăcerile trupești pe care le vezi pe TikTok.
Într-un clip postat pe Facebook, preotul Vasile Ioana le spune credincioșilor că degeaba mănâncă fasole, dacă se distrează când navighează pe rețelele de socializare.

„Care a fost ideea pentru care sfinții părinți au orânduit postul, mâncarea dulce să nu ațâțe poftele și patimile. Păi acum stai și mănânci fasole și stai pe TikTok trei ore și patimile tale sunt ațâțate.. nu ții post!

Fără post de tehnologie, nu e postul complet. de aceea de mâine nu mai folosim toată ziua bună ziua telefonul. Telefonul este o pierdere duhovnicească mai ales în post.”, a spus Vasile Ioana pe Facebook.

Internauții nu sunt de acord

Părintele Vasile le transmite oamenilor că cei care se consideră cu adevărat credincioși ar trebui să posteze cu sufletul, nu decât cu mintea. Spune că nu este suficient să știi ce trebuie să mănânci, ci să te abții și de la păcatul făcut cu gândul.

Pentru el, acest lucru înseamnă, printre altele, să se abțină de la TikTok sau chiar de la toate rețelele de socializare care nu au un conținut potrivit. „Credincioșii”, pe de altă parte, nu par să fie impresionați de sfatul oferit și par să continue să se bucure de videoclipurile de pe TikTok.

Internauții au reacționat imediat cu tot felul de comentarii acide. Aceștia consideră că altele sunt problemele când postești și că Internetul nu este un păcat, dacă este folosit în mod util.

„Ăsta să fie păcatul meu, nu mi se pare păcat. Mi se pare păcat să-i dai la picioare unui om sau să-i faci rău”

„Am văzut și foarte multe postări de credință si cei care vor să urmeze calea lui Dumnezeu găsesc și acolo inspirație”

„Chiar și pe TikTok am văzut foarte multe postări ale părinților, slujbe și mai multe”

„O aberație, o prostie”, sunt câteva dintre reacțiile celor care nu consideră mediul online un păcat.

Ce să nu faci în Postul Paștelui

Creștinii țin Postul Mare înainte de Paște, care se referă la postul de patruzeci de zile și patruzeci de nopți pe care Mântuitorul Iisus Hristos l-a ținut înainte de a începe propovăduirea Evangheliei. Postul de patruzeci de zile amintește și de postul lui Moise pe Muntele Sinai, când aștepta să primească Decalogul, cuvintele lui Dumnezeu, scris pe lespezile de piatră ale Tablelor Legii.

Postul înseamnă să te abții complet de la anumite alimente și băuturi din motive religioase și etice. În plus, oamenii care sunt creștini trebuie să se abțină de la anumite tipuri de gânduri dăunătoare, pofte, patimi sau fapte rele. În consecință, postul trupesc trebuie să fie însoțit de postul sufletesc.

Pentru o perioadă de patruzeci de zile, care este cunoscută sub numele de Postul Paştelui sau Postul Mare, nu este permis să mănânce alimente dulci, iar corpul său este purificat odată cu sufletul, prin rugăciune și gânduri bune.

Datorită acestui fapt, în timpul acestor săptămâni este interzis consumul de carne, ouă, lapte și brânzeturi. De asemenea, reglementările bisericești interzic fumatul și alcoolul.

Nu sunt permise căsătoriile și petrecerile pe toată perioada Postului Paștelui. Nu se fac nunți în zilele Praznicelor împărăteşti, nici în ajunul acestora, în săptămâna lăsatului sec de carne, nici în Săptămâna Luminată, în afară de zilele de post de peste an.

Parteneri
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Redactia.ro
O recunoști? A fost cea mai bine vândută artistă din epoca interbelică. A depășit-o chiar și pe Maria Tănase
Click.ro
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri care loveau un bărbat cu bâte
Digi24
Rusia a descoperit rezerve uriașe de petrol în teritoriile din Antarctica revendicate de Marea Britanie
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
EVZ.ro
Cum a fost surprins Ronald Gavril, iubitul Anamariei Prodan, la întoarcerea în România, de către parteneră. Luptătorul va participa la gala sportivă organizată de impresară
Spynews
BANII românilor sunt VERIFICAŢI. Guvernul a dat ordin. Au început confiscările
Capital.ro
Românii care ar putea ieși la pensie mai devreme și după 1 septembrie 2024. Legea ar urma să se schimbe
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
SIMONA HALEP, RELAȚIE AMOROASĂ SECRETĂ cu un MILIONAR ROMÂN! Bărbatul are deja o CONCUBINĂ și un COPIL
Mediaflux
Jurații de la Chefi la cuțite, detalii din culisele emisiunii, înainte de Marea Finală. Cum a fost competiția pentru Richard Abou Zaki sau Alexandru Sautner
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro