Preot mort în fața a 50 de copii. Bărbatul s-a prăbușit de la zeci de meri înălțime

Preot mort în fața a 50 de copii. Bărbatul s-a prăbușit de la zeci de meri înălțime
Preot mort în fața a 50 de copii

Un preot în vârstă de 47 și-a pierdut viața, luni dimineață, pe „cărarea viperelor” de pe platoul Brentonico. Preotul se afla într-o scurtă drumeție împreună cu un grup de 50 de băieți. Aceștia au scăpat nevătămați.

Un preot s-a prăbușit în gol în fața copiilor

Preotul este originar din Premana, Valsassina și este vicar într-o parohie din Milano. Don Grazioano Gianola, în vârstă de 47 de ani, s-a prăbușit luni dimineață pe „traseul viperelor”. Este poarta Valentinei către refugiul Graziani, situat pe platoul Brentonico. Potrivit reprezentanților Eparhiei din Milano, bărbatul a decedat la spitalul Santa Chiara din Trento.

Cu toate acestea, starea lui a fost gravă chiar de la început, iar medicii nu îi dădeau șanse mari de supraviețuire. Preotul a alunecat pe una dintre cele mai expuse secțiuni a cărării, echipată cu o frânghie. Martori la tragedie au fost cincizeci de tineri de la oratoriu. Bărbatul a căzut de pe o stâncă care s-a prăbușit de-a lungul unei pante aflate la zeci de metri înălțime.

A fost transportat la spital, însă a murit după câteva ore. Don Graziano Gianola a lucrat în comunitatea pastorală a lui Isus Bunul Păstăr din Bovisa și în Premana. Aici, din păcate, și-a lăsat mama Marcellina în suferință, alături de nouă frați.

„O Liturghie frumoasă în această dimineață, dar acum este timpul de vacanță la munte cu oratoriul. Brentonico, venim!”, au fost ultimele sale cuvinte postate pe reţelele de socializare duminică, înainte de a pleca în Trentino.

La 12 iunie 2004, Don Grazioano a fost hirotonit preot, după primele sale experiențe în parohiile din Assago și Buccinasco. Începând cu anul 2013, a fost vicar paroh în Milano în parohia Santa Maria del Buon Consiglio. În anul 2014 s-a alăturat parohiei Santi Giovanni e Paolo.

Preot din Sălaj, mort într-un accident rutier

Un preot a decedat într-un accident cumplit care s-a petrecut pe drumul ce leagă Cluj-Napoca de Zalău. Cristian Biru se afla în mașină cu soția sa și fetița lor de patru ani. Într-o clipă de neatenție, bărbatul a pierdut controlul volanului și s-a izbit într-un TIR.

Preoteasa se afla pe scaunul pasagerului. În momentul de față, se zbate să supraviețuiască pe patul de spital. Din păcate, în urma impactului, preotul și-a pierdut viața pe loc. Fiica celor doi de patru ani a suferit răni ușoare, datorită scaunului pentru copii.

Medicii nu sunt optimiști în legătură cu starea preotesei. A fost intubată la locului accidentului și se află în comă indusă. Medicii au intervenit chirurgical la un membru superior. Cu toate acestea, femeia prezintă mai multe fracturi, iar prognosticul rămâne rezervat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI