Premierul Italiei a demisionat. Cum vor fi afectați românii din Peninsulă

Premierul Italiei a demisionat. Cum vor fi afectați românii din Peninsulă
Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a demisionat

Premierul Italiei a demisionat. Giuseppe Conte și-a prezentat demisia, marți, înainte de moțiunea de cenzură venită ca urmare a tensiunilor din coaliția guvernamentală. Situația din Italia i-ar putea afecta pe românii aflați în Peninsulă, în cazul în care noul premier ar veni cu măsuri dure în ceea ce privește imigranții.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a demisionat

„Dragă Matteo Salvini, ar fi trebuit să retragi miniştrii din Guvern. Eu aş fi fost avocatul poporului, dar din cauza acestei acţiuni Guvernul acesta se încheie aici, voi merge la preşedintele ţării pentru a-i oferi demisia mea din funcţia de prim-ministru”, a declarat Giuseppe Conte înainte ca moțiunea de cenzură inițiată de partidul Liga Nordului, formațiune politică de extremă-dreapta, să fie dezbătută în Parlament.

Liga Nordului este condusă de vicepremierul Matteo Salvini, care deține și funcția de ministru al Internelor. Membrii formațiunii au depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Giuseppe Conte în urma neînțelegerilor cu Mişcarea Cinci Stele, condusă de Luigi di Maio. După ce se va consulta cu partidele politice, președintele Italiei, Sergio Mattarella, va decide dacă va desemna un alt premier sau dacă va convoca alegeri anticipate.

Liga Nordului, al cărui nume complet este Lega Nord per l’Indipendenza della Padania, este un partid politic de dreapta în Italia. În timpul alegerilor generale din 2018, partidul a fost rebranduit ca Lega, fără a-și schimba numele oficial în statutul formațiunii. De partea cealaltă, Mișcarea Cinci Stele este un partid politic fondat de Beppe Grillo în 2009. Partidul își propune să lupte împotriva corupției, să pună în aplicare programe de mediu și forme de democrație directă.

Situația din Italia i-ar putea afecta pe românii care lucrează în Peninsulă. În cazul în care noul premier va fi desemnat din rândul membrilor din Liga Nordului, politicile cu privire la imigranți s-ar putea schimba, partidele de extremă-drapta fiind cunoscute pentru faptul că nu tolerează fenomenul migrației.

Urmăriți Playtech.ro și pe