Premieră istorică. Elon Musk a dat lovitura, din nou, cu ultima invenție

Premieră istorică. Elon Musk a dat lovitura, din nou, cu ultima invenție
Elon Musk vine cu o nouă premieră istorică

Elon Musk surprinde din nou! Deși nu totul a mers așa cum și-ar fi dorit, acesta s-a mulțumit cu premiera istorică care a fost posibilă doar cu ajutorul său.

Elon Musk vine cu o nouă premieră istorică

SpaceX a reușit prima lansare polară din Florida după mai bine de 50 de ani! Deși Musk se aștepta la o lansare dublă, din cauza vremii nefavorabile a trebuit să se mulțumească doar cu una singură, cea care a dus pe orbită un satelit argentinian. Rachetele de la Cape Canaveral sunt lansate spre est pentru ca în cazul unor posibile viitoare defecțiuni să nu cadă peste o zonă locuită, ci spre Atlantic. Lansările polare care survolează polii Pământului au loc pe direcția nord-sud și decolează de la baza Vandenberg din California.

Din cauza incendiilor de vegetație din statul american, SpaceX a primit o derogare, cu condiția existenței unui sistem de siguranță la bordul rachetei care să o distrugă în caz de abatere de la traiectorie. „Acum vizăm ziua de joi, 3 septembrie, la orele 08:46, EDT pentru lansarea Starlink din Launch Complex 39A, în așteptarea acceptării Range – echipa folosește timp suplimentar pentru revizuirea datelor”, a declarat compania pe Twitter.

Majoritatea lansărilor profită de rotirea Pământului

SpaceX va încerca să aterizeze racheta Falcon 9 pe o navă pe mare dacă lansarea de joi va continua. Operațiune presupune ca racheta să desfășoare o parașută uriașă care este ghidată într-o plasă conform măsurilor sale instalată deasupra navei. În cursul zilei de duminică, la bordul rachetei Falcon 9 se afla satelitul argentinian SAOCOM-1B și două încărcături utile ale SUA. Majoritatea lansărilor de la Cape Canaveral profită de rotirea Pământului pentru a atinge orbite de înclinare redusă, dar misiunea SAOCOM – 1B a zburat spre sud pe lungul coastei de est a Floridei. Aceasta a fost prima misiune lansată pe orbita polară din Florida din 26 februarie 1969.