Elon Musk e în culmea fericirii. Anunțul făcut azi: ce se întâmplă cu Tesla

Elon Musk e în culmea fericirii. Anunțul făcut azi: ce se întâmplă cu Tesla
Elon Musk e în culmea fericirii. Anunțul făcut azi: ce se întâmplă cu Tesla

Acțiunile Tesla au atins un nou maxim istoric, astfel că producătorul auto american a depășit pragul de 2.000 de dolari per acțiune. Tesla a devenit așa a noua companie cu cea mai mare valoare cotată pe piața din SUA, potrivit businessinsider.

Elon Musk e în culmea fericirii

În fața lui se află, în ordine inversă, Johnson&Johnson, Visa, Berkshire, Facebook, Alphabet, Microsoft, Amazon și Apple.

Tesla este cel mai valoros producător auto la nivel mondial. Astfel, în luna iulie, Tesla a atins o capitalizare bursieră de 209 miliarde de dolari, devenind, în premieră, producător auto cu cea mai mare valoare de piață la nivel gobal. Mai mult, la jumătatea lunii iunie, Tesla a depășit, în premieră, pragul valoric de 1.000 dolari/acțiune, la o lună după ce directorul companiei, miliardarul american Elon Musk a menționat pe Twitter că acțiunile erau supraevaluate la 700 de dolari. La început de an, Tesla urcase pe locul al doilea în topul mondial al celor mai mari producători auto în funcțoe de valoarea de piață, depășind atunci grupul german Volkswagen.

A patra cea cea mai bogată persoană din lume

De altfel, miliardarul american Elon Musk, fondatorul SpaceX și cofondatorul Tesla, a devenit a patra cea mai bogată persoană din lume. El l-a depășit și pe francezul Bernard Arnault, care este principalul acționar al celui mai mare retailter de bunuri de lux, LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton.

Recent, Dan Ives, analistul Wedbush Securities, a majorat prețul țintă pentru acțiunile Tesla în următoarele 12 luni, la 1.900 de dolari, de la 1.800 dolari anterior, fiind astfel o informație ce a alimentat avansul de peste 11% din sesiunea de tranzacționare. În tranzacțiile premarket, acțiunile Tesla s-au apreciat cu peste 4% raportat la referința de luni, până la prețul 1.908 dolari/unitate.

Conform calculelor Bloomberg, averea lui Musk a crescut cu 57,2 miliarde de dolari în acest an, al doilea cel mai mare avans în topul celor mai bogați 500 de miliardari. În același interval, averea lui Jeff Bezos s-a majorat cu 73 miliarde de dolari, până la 188 miliarde de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI