”Pregătirile pentru valul 4 nu au fost făcute.” Cine face afirmația uluitoare, în plină pandemie

”Pregătirile pentru valul 4 nu au fost făcute.” Cine face afirmația uluitoare, în plină pandemie
”Pregătirile pentru valul 4 nu au fost făcute.”

S-au făcut afirmații surprinzătoare legate de pregătirile pentru valul patru al pandemiei de coronavirus, care nu ar fi fost făcute, de fapt. Menționăm că tot mai multe judeţe din țară au intrat în scenariul roşu şi multe localităţi au trecut de pragul de incindeţă 7.5.

”Pregătirile pentru valul 4 nu au fost făcute”

”Pregătirile pentru valul 4 nu au fost făcute”, este afirmația managerului spitalului Bagdasar Arseni, una dintre unitățile medicale din București care se confruntă cu un număr foarte de mare de pacienți cu COVID la UPU.

”În afară de corespondențe între noi și DSP nu am văzut niciun fel de pregătire. Poate au fost. Repet, eu n-am văzut nicio pregătire. Dacă noi aici făceam toate eforturile să deschidem aceasta unitate de primiri urgente previzionând, nu trebuie să fii Nostradamus ca să-ți dai seama că în condițiile în care vaccinarea nu are efectul scontat, sau amplitutdinea dorită în rândul populatiei, nu trebuie să fii Nostradamus ca să-ți dai seama că asta se va întâmpla la un moment dat, și iată că se întâmplă.”, a spus Adrian Nodiț, managerul spitalului Bagdasar Arseni.

De precizat este că România se află în cel mai negru scenariu în ce priveşte valul patru al pandemiei de COVID-19. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunțat azi peste 12.000 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2, iar cele mai multe noi infectări sunt la Bucureşti, mai exact 2300 în 24 de ore. La ATI sunt  internați 1364 internaţi de pacienţi.

Prin urmare, numărul cazurilor noi COVID-19 a depăşit aşteptările specialiştilor. Autorităţile estimau în jur de 1.500 de cazuri COVID-19 în a doua jumătate a lui septembrie, însă numărul infectărilor zilnice cu coronavirus este de la şapte ori mai mare.

Bilanț coronavirus 30 septembrie 2021

Până azi, 30 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.233.668 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), iar
1.118.816 pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.032 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Tot până astăzi, 37.041 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 29.09.2021 (10:00) – 30.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 176 de decese (89 bărbați și 87 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș,  Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj,  Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Menționăm că de marți, 28 septembrie, persoanele care au mai mult de șase luni de la vaccinarea anti-Covid se pot vaccina cu a treia de doză de vaccin anti-covid.