Prăpăd lângă București. Inundații și sute de case fără curent

Prăpăd lângă București. Inundații și sute de case fără curent
Inundatii langa Bucuresti

Au avut loc intervenții dificile ale pompierilor în Prahova, acolo unde inundațiile au făcut prăpăd în ultimele zile. Menționăm că sute de gospodării au rămas fără curent electric, iar mai multe case au fost inundate.

Prăpăd lângă București

În plus, într-o comună canalizarea a cedat, iar un  localnic a fost nevoit să-și scoată mașina din noroi cu buldozerul, notează Observatorul Prahovean.

De asemenea, ISU Prahova a spus că Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor a emis azi, 13 decembrie, un nou cod portocaliu, atenționarea fiind valabilă în intervalul orar 12.00 – 23.00. În plus, ploile abundente din ultimele zile au făcut ravagii în județ.

De altfel, aproximativ 150 de gospodării din comuna prahoveană Drăgăneşti nu beneficiază, în această după-amiază, de electricitate, iar mai multe subsoluri şi beciuri din alte trei localităţi au fost inundate după ploile abundente, notează Observatorul Prahovean. Așadar, în urma ploilor abundente, străzile din comuna Baba Ana s-au tranformat într-un real coșmar. Noroiul și gropile care s-au format pe străzi s-au transformat rapid în capcane pentru șoferi, iar o mașină a rămas blocată, fiind nevoie de un excavator plătit de șofer ca să-și recupereze autoturismul. De asememnea, lângă gurile de canalizare s-au făcut gropi mari și au lăsat mormane de pământ pe stradă. ”Aseară am rămas cu mașina înțepenită într-o gură de canalizare, acoperită cu apă de la ploi și a trebuit să chem buldo-excavatorul să mă scoată de acolo. Am bara din față și o roată distruse” a fost mesajul unui localnic.

De menționat este că încă de sâmbătă peste 40 de pompieri de la ISU Prahova au început să ridice un dig din saci de nisip în zona afectată, iar azi ei au reluat operaţiunea.

Prognoza meteo pentru săptămâna viitoare

În săptămâna 14.12.2020 – 21.12.2020, meteoroligii anunță că vom avea valori termice mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar și cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane. Excepție vor face regiunile sudice, acolo unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. În plus, regimul pluviometric va fi deficitar, în special în regiunile vestice și în zonele montane aferente.

Cum va fi vremea în perioada Crăciunului

În săptămâna 21.12.2020 – 28.12.2020, meteorologii anunță o temperatura medie a aerului care va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, chiar în toate regiunile. Potrivit ANM, temperaturile din timpul zilei se vor situa în jurul valorilor de 4-5 grade Celsius, iar regimul pluviometric urmează a fi apropiat de cel normal pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI