Prognoza meteo. Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion în România

Prognoza meteo. Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion în România
Cum va fi vremea la final de an

ANM- Administrația Națională de Meteorologie a făcut prognoza meteo pentru intervalul 14 decembrie- 11 ianuarie 2021. Astfel, temperaturile vor fi, în general, mai mari decât cele normale în următoarele patru săptămâni.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

În săptămâna 14.12.2020 – 21.12.2020, vom avea valori termice mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, având și o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane. Excepție vor face regiunile sudice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. De asemenea, regimul pluviometric va fi deficitar, în special în regiunile vestice și în zonele montane aferente. Iată cum va fi vremea în perioada Crăciunului.

În săptămâna 21.12.2020 – 28.12.2020, vom avea o temperatura medie a aerului care va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, chiar în toate regiunile. Potrivit ANM – Adminsitrația Națională de Meteorologie –  temperaturile din timpul zilei se vor situa în jurul valorilor de 4-5 grade Celsius. De asemenea, regimul pluviometric urmează a fi apropiat de cel normal pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 28.12.2020 – 04.01.2021, vom avea temperaturi medii ale aerului care se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul țării. De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, chiar în toate regiunile.

Și în cele din urmă, în săptămâna 04.01.2021 – 11.01.2021, vom avea medii ale valorilor termice care se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. De asemenea, regimul pluviometric estimat pentru această perioadă se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cum va fi vremea azi

Astăzi, cerul va fi mai mult noros în toată țara, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, urmând să cadă ploi pe spații extinse, însă local, acestea își vor face apariția și în Transilvania. De asemenea, în Banat și în Maramureș, ploile vor fi numai cu caracter izolat, iar în Crișana nu sunt așteptate precipitații. Cantitățile de apă vor ajnge local până la 30-40 de mm în zona Carpaților de Curbură, iar la munte la altitudini de peste 1700 și 1800 de metri o să ningă și se va depune un strat de zăpadă de până la 30 de cm, îndeosebi pe platoul Munților Bucegi.

La munte, vântul o să sufle moderat, în sudul Banatului și în centru Munteniei și slab, cel mult până la moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 8 grade în Transilvania și Maramureș, 5-10 grade în Banat, Crișana, Oltenia și Muntenia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI