01 mart. 2023 | 21:02

Prăjiturile delicioase care nu te îngrașă. Ingredientul special care face diferența

Diverse
Prăjiturile delicioase care nu te îngrașă. Ingredientul special care face diferența
Prăjiturile delicioase care nu te îngrașă. Le poți mânca fără să-ți faci griji că vei acumula kilograme în plus.

Și tu visezi să mănânci dulce fără să acumulezi kilograme în plus? Avem o veste foarte bună pentru tine: se poate! Playtech Știri îți prezintă prăjiturile delicioase care nu te îngrașă. Le poți găti rapid și, dacă ții cont de un ingredient special, vei simți diferența pe propria piele. Silueta ta nu va suferi niciun fel de schimbare.

Prăjiturile delicioase care nu te îngrașă

Tuturor ne place să mâncăm dulce, mai mult sau mai puțin. Fiecare organism reacționează diferit, astfel încât unii pot acumula rapid kilograme în plus, în timp ce silueta altora nu este deloc afectată de grăsimi și zaharuri. Ce trebuie să știi este că poți transforma multe rețete de deserturi în așa fel încât să nu te îngrași.

Ai nevoie doar de un ingredient secret pe care să-l pui în prăjituri, pentru a simți diferența. Este vorba despre făina fără gluten. Aceasta conține amidon fin, astfel încât absoarbe mai mult lichid decât făina clasică, motiv pentru care este nevoie să folosești cantități mai mari de lichide în rețete. Totuși, poți sta fără griji la capitolul kilograme.

La momentul actual, pe piață se găsesc o mulțime de opțiuni de alternative de făină fără gluten. Există produse pe bază de orez, soia, castane, hrișcă, porumb, cartofi și chiar făină de năut. Oricare dintre acestea pot fi folosite la prepararea deseturilor și/sau a produselor de patiserie.

Playtech Știri îți prezintă două rețete de prăjituri delicioase, pe care le poți consuma fără să-ți faci griji că te vei îngrășa. Sunt foarte ușor de preparat și nici nu durează mult timp coacerea lor. Dacă respecți ingredientele și modul de preparare, papilele tale gustative, precum și silueta îți vor mulțumi.

Cum prepari fursecuri cu ciocolată

Ingrediente:

  • ¾ cană de unt;
  • 1 ¼ cană de zahăr brun;
  • ¼ cană zahăr alb;
  • 1 linguriţă de esenţă de vanilie;
  • 1 ou;
  • 2 ¼ mix făină fără gluten pentru patiserie (noi ne-am îndrăgostit acest produs);
  • 1 lingură de praf de copt fără gluten (încercaţi acest produs);
  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu;
  • 1 lingură de sare;
  • 340 g de fursecuri americane cu ciocolată.

Mod de preparare:

  • Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius.
  • Se acoperă tava pentru fursecuri cu o hârtie de copt.
  • Se amestecă untul și zahărul într-un vas de bucătărie.
  • Se adaugă treptat oul și vanilia și se amestecă toate ingredientele până la obținerea unui amestec omogenizat.
  • Se adaugă bicarbonatul de sodiu și praful de copt, după care se presară puțină sare în compoziție.
  • Se adaugă fursecurile americane cu ciocolată bine sfărâmițate.
  • Se pune câte puțină compoziție în tava tapetată cu hârtie de copt, cu ajutorul unei lingurițe.
  • Se dau fursecurile la cuptor pentru maximum 10 minute, până capătă o crustă aurie.

Rețetă de florentine cu migdale

Ingrediente:

  • 190 g de fulgi de migdale;
  • 25 g de făină fără gluten (noi adorăm acest produs);
  • 1 linguriţă de coajă de portocală;
  • ¼ linguriţă de sare;
  • 85 g de zahăr brun;
  • 40 g de unt;
  • 2 linguriţe de sirop de orez brun;
  • 2 linguriţe de lapte de cocos;
  • 1 lingură de esenţă de vanilie;
  • ¼ cană de ciocolată neagră topită;
  • ½ lingură de ulei de cocos.

Mod de preparare:

  • Se preîncălzește cuptorul la 135 de grade Celsius.
  • Se acoperă tava pentru prăjituri cu o hârtie de copt.
  • Se mărunțesc fulgii de migdale și se adaugă într-un vas de bucătărie.
  • Se adaugă deasupra fulgilor făina, zahărul, coaja de portocală și sarea.
  • Se pune untul, alături de siporul de orez și laptele de cocos la flacără medie, amestecându-se continuu până la obținerea unei compoziții unitare.
  • Se adaugă esență de vanilie, după ce s-a omogenizat amestecul.
  • Se amestecă cele două compoziții și se lasă la stat 15 minute.
  • Se formează florentinele cu ajutorul mâinilor și se așează în tavă.
  • Se dau prăjiturile la copt timp de zece minute, până capătă o crustă aurie.
  • Se ornează prăjiturile cu mix de ciocolată topită și ulei de cocos.