Mesele de Crăciun și Revelion înseamnă sarmale, salată de boeuf, friptură și deserturi delicioase, cele din urmă fiind, de fapt, inamicul numărul unu al persoanelor care vor să slăbească sau să își mențină silueta. Îți poți lua adio de la această problemă, cu un simplu truc. Află care este ingredientul secret pe care să îl pui în prăjituri de sărbători. Așa nu te vei îngrășa.
Când ne gândim la preparatele cu care ne vom încânta papilele gustative la mesele de Crăciun și Revelion, ne gândim la sarmale, friptură, salată de boeuf, cozonac și alte preparate dulci delicioase.
Din păcate, aceste plăceri culinare nu sunt fără consecințe, probabil acesta fiind și motivul pentru care în luna ianuarie, sălile de fitness din toată țara sunt pline de clienți care încearcă să scape cât mai repede de kilogramele acumulate în ultimele săptămâni ale anului.
Dacă vrei să te bucuri de deserturile preferate de sărbători, fără să regreți când te vei urca pe cântar, există un ingredient secret care te va ajuta să scapi de griji. Încearcă să schimbi prăjiturile clasice cu unele sănătoase, la fel de gustoase, pe bază de făină fără gluten.
Unele studii au arătat că o dietă fără gluten este mai bună pentru sistemul digestiv și poate ajuta chiar și la reglarea nivelului de colesterol.
Dacă ai nevoie de inspirație, încearcă rețeta de fursecuri de ciocolată „Mesagerii lui Moș Crăciun” ce are pe lista ingredientelor făina fără gluten. Pentru a o prepara, vei avea nevoie de:
Acoperă tava pe care vei pune fursecurile cu hârtie de copt și preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius.
Se amestecă untul și zahărul într-un bol și se adaugă, treptat, oul și esența de vanilie. Mixează până vei obține o compoziție omogenă. Se pun și mixul pentru patiserie, bicarbonatul, praful de copt și sarea.
Vei da forma fursecurilor folosind o linguriță. Așează-le pe tavă și lasă-le în cuptor nu mai mult de șase sau opt minute, până când vor avea acea crustă aurie.