Femeile au nevoie de atenție și dulciuri, ba chiar consumă mai multe decât bărbații, spun cercetătorii, pentru că tind să mănânce prea puține proteine în favoarea carbohidraților, datorită compoziției unice a ”chimiei” creierului lor. Iar când scade serotonina sub zona de confort, femeile având oricum un nivel mai redus decât bărbații, una dintre cele mai rapide metode de a readuce nivelul acceptabil este să te răsfeți cu un bol de paste și o felie de tort. Dar, pentru a nu se depune pe șolduri, trebuie știut că dulciurile pot fi și sănătoase, poate exista diversitate și nu au nici un aport mare de calorii.
Ingrediente
Mod de preparare
Blenderul va fi aliatul în bucătărie pentru această rețetă, dar, dacă bananele sunt extrem de coapte, le puteți pasa cu o furculiță. Așadar, mărunțiți bananele până capătă consistența unei paste, amestecați cu pudra de cacao și scorțișoara.
Pentru că plăcerea pentru dulciuri este mare, nu există un anotimp pentru înghețată. Ai nevoie doar de mere, o lămâie și puțină miere. Merele se spală bine, se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea mică. Stropește-le cu suc de lămâie pentru a nu oxida, apoi amestecă bine cu mierea. Piureul obținut se pune în cupe sau forme speciale pentru înghețată și se lasă la congelator pentru 4-5 ore.
Tai capacul mărului, îl scobești, pui câteva bucăți de nuci, miere după gust și un praf de scorțișoară.
Taie dovleacul în felii mici sau mai mari, după preferințe, apoi pune bucățile pe o tavă acoperită cu folie de copt și dă totul la cuptorul încins pentru aproape 30-35 de minute. Unge la final cu miere, presară cu scorțișoară și rade puțină coajă de lămâie sau portocală.
Ingrediente
Mod de preparare
Topește untul de cocos și untul de cacao la bain marie și amestecă până ajung la o culoare uniformă. Adaugă cacao praf și nectarul de cocos, amestecă și toarnă în formă de făcut bomboane sau într-o caserolă cu laturi drepte, după ce ai tapeta-o înainte cu hârtie de copt, pentru a se desprinde mai ușor. Dă totul la congelator pentru 20 de minute, apoi savurează cu plăcere.
Călește ușor nucile într-o tigaie, fără ulei, apoi mărunțește-le cu cuțitul. Pune într-un bol iaurtul dorit și amestecă cu un stop de esență de vanilie, apoi presară nucile mărunține și toarnă mierea.
Ingrediente
Mod de preparare
Adaugă toate ingredientele în blender, mai puțin fulgii de cacao, și amestecă până se omogenizează. Transferă compoziția într-un bol rezistent la temperaturi înalte și decorează cu fulgii de cacao, apoi pune la cuptor timp de 10-12 minute. Scoate-l atunci când amestecul s-a umflat și începe să se rumenească.
Ingrediente
Mod de preparare
Pune semințele de chia într-un borcan, peste care adaugi laptele și mierea, apoi amestecă bine pentru ca mierea să se dizolve și ține compoziția o noapte la frigider. Curăță mango a doua zi, taie-l și pune-l în blender, împreună cu banana și mixează totul. Pune într-un pahar 3-4 linguri de budincă de chia, apoi 3-4 linguri de piure de mango.
Ingrediente
Mod de preparare
Ovăzul și laptele se pun la fiert și se amestecă până când ovăzul se umfla și totul se transformă într-un terci. După ce se răcește, adaugă mierea și scorțișoara și amestecă împreună cu fructele uscate.
Ingrediente blat
Ingrediente cremă
Mod de preparare
Amestecă în blender migdalele, curmalele, ovăzul, lingurița de cacao și sarea până se tranformă în ceva similar cu făina. Toarnă peste el cafeaua, nectarul de cocos și vanilia și amestecă până se omogenizează. Pune totul le frigider pentru a se odihni. Între timp, amestecă bine nucile caju, laptele de cocos, laptele de orez, semințele psyllium, nectarul de cocos, extractul de vanilie și sarea, apoi toarnă peste blat, ulterior presărând deasupra carobul. Lasă desertul 2 ore la frigider.