Prăjitura simplă care e mult mai delicioasă decât un tiramisu. Rețeta rapidă care nu dă greș

Prăjitura simplă care e mult mai delicioasă decât un tiramisu. Rețeta rapidă care nu dă greș
Prajitura simpla care e mult mai delicioasa decat un tiramisu. Reteta rapida care nu da gres

Atunci când ai poftă de ceva bun și dulce, dar pe temperaturile caniculare de afară nu îți vine să mergi până la cofetărie, poți încerca una dintre cele mai simple și gustoase rețete din mediul online. Recent, rețeta unei prăjituri care seamănă teribil de mult cu tiramisu a devenit virală. Cum se prepară.

Cum se realizează prăjitura mai bună decât tiramisu

Fie că ești acasă cu familia și aveți chef de ceva dulce sau aștepți musafiri, prieteni dragi pe care vrei să îi impresionezi cu veleitățile tale de fină bucătărească, poți încerca rețeta celei mai gustoase prăjituri.

Prăjitura răcoroasă și exotică se prepară imediat și are un gust mai bun decât tiramisu, spun gospodinele. Acest desert este ușor de gătit și nu necesită coacere. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care le găsești, cu siguranță, în frigider sau cămară:

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 500 ml frișcă
  • 100 g zahăr
  • 1 plic praf de spumă pentru deserturi cu gust de vanilie

Ingrediente pentru crema de ciocolată:

  • 500 ml frișcă
  • 100 g zahăr
  • 1 plic praf de spumă pentru deserturi cu gust de ciocolată
  • 500 g pișcoturi
  • 250 ml lapte

Mod de preparare:

După ce ai pregătit toate ingredientele listate mai sus, este timpul să ne apucăm de reteța propriu zisă. Pentru început, pișcoturile se înmoaie în 250 ml de lapte și se așază pe o tavă cu margini detașabile de dimensiunea 29 cm x 18 cm.

Apoi, vei pregăti 500 ml de frișcă lichidă, peste care vei adăuga zahărul și plicul mix cremă pentru prăjituri cu gust de cacao. Amesteci totul foarte bine, cu un mixer, până când soluția devine omogenă.

Mai departe, când este gata, trebuie să pui crema de cacao peste pișcoturile deja așezate în tava cu margini detașabile. Întinzi crema peste pișcoturi, cu mare grijă.

În continuare, vei așeza crema de vanilie. Peste frișca lichidă se adaugă zahărul și plicul cu mix cremă de prăjituri cu aromă de vanilie. Amesteci totul cu mixerul până când ingredientele sunt încorporate în totalitate.

Apoi, nu uita să întinzi crema de vanilie peste crema de ciocolată din tavă. La final, vei pune și ultimul strat de pișcoturi înmuiate în lapte dulce și vei așeza tava la frigider pentru aproximativ două ore. După ce scoți prăjitura de la frigider, tot ce rămâne de făcut este să scoți marginile detașabile, iar desertul delicos se poate servi cu un pahar de vin roze.

Citește și Cea mai bună tartă cu cireșe. Secretul desertului delicios care îi va uimi pe musafiri