Cea mai bună tartă cu cireșe. Secretul desertului delicios care îi va uimi pe musafiri

Cea mai bună tartă cu cireșe. Secretul desertului delicios care îi va uimi pe musafiri
Rețetă pentru tartă cu cireșe. Cum trebuie să o prepari?

Majoritatea oamenilor au început să adore să gătească acasă. Multe dintre gospodine se gândesc mai ales că prin modul acesta le vor face o surpriză celor dragi, mai cu seamă după o zi obositoare. O tartă răcoritoare cu fructele de sezon este desertul potrivit pentru toată lumea. Nu trebuie să stai toată ziua în bucătărie pentru ea. Care este secretul aceste preparat cu care îi vei mulțumi și pe cei mai pofticioși din casă?

Rețetă pentru tartă cu cireșe: care e secretul desertului?

Mulți dintre oameni au început să iubească să gătească. Show-urile de la TV i-au făcut să își dorească să știe să se descurce mai bine în bucătărie, dar și bucuria celor dragi este alta atunci când le gătești ceva cu mâinile tale.

Gospodinele știu cel mai bine acest sentiment când toată lumea este mulțumită la finalul unui prânz delicios. O masă perfectă se termină cu un desert pe care invitații și familia și-l amintesc și după ce au terminat ultima bucățică.

Un desert deosebit pentru sezonul cald este tarta cu cireșe, mai cu seamă că are în prim-plan fructele la care toată lumea poftește acum.

Crusta caramelizată o deosebește de alte preparate. Nu trebuie să ai multă îndemânare și nici să te gândești că vei petrece o zi întreagă în bucătărie. Iată de ce ingrediente ai nevoie și care sunt cantitățile potrivite?

  • Ingredientele de care aveți nevoie:

700 grame cireșe;
3 ouă;
100 grame zahăr;
60 grame amidon;
40 grame de făină;
esență de vanilie;
100 ml lapte;
100 ml smântână lichidă proaspătă;
2 linguri de lichior după gust;
praf de sare.

Mod de preparare

Bate ouăle la temperatura camerei cu zahăr și esență de vanilie. Adaugă smântâna, lichiorul și laptele călduț după ce amestecul și-a dublat volumul.

Pune făina cernută și praful de sare în amestec și pregătește o tavă de copt unsă cu unt. Pune fructele spălate și fără sâmburi, iar deasupra lor toarnă aluatul.

Prăjitura se coace la o temperatură de 180 de grade Celsius pentru aproximativ 45 de minute sau până formează o crustă rumenită la suprafață.

Pentru un aspect mai deosebit, fă un aluat tare pe care să îl tai fâșii. Pune-l peste compoziție și presară deasupra puțin zahăr brun pentru o crustă mai crocantă și aromată.

Desertul poate fi servit cu înghețată de vanilie sau de fructe de pădure ori doar cu zahăr pudră. Poți să îl îmbunătățești cu o cremă de vanilie răcoroasă în interior și cu alte cireșe pe deasupra.