Poziţia de somn care îţi afectează deja coloana vertebrală. Nu mai sta așa în pat!

Poziţia de somn care îţi afectează deja coloana vertebrală. Nu mai sta așa în pat!
Poziția nepotrivită de somn

Obiceiurile ne influențează mai mult decât am crede. Majoritatea oamenilor au poziții de somn care nu îi ajută deloc. Poate uneori chiar se trezesc obosiți fără să știe de ce. Felul în care dormi îți poate afecta clipe reale de odihnă și mai ales spatele. Unii preferă să doarmă pe spate, alții pe burtă, iar câțiva adoră să se poziționeze pe o parte. Care este postura care îți afectează cel mai mult coloana vertebrală în timp? Iată ce spun specialiștii!

Care este poziția de somn care îți afectează coloana vertebrală? Avertizarea specialiștilor

Multe din obiceiuri ne afectează mai mult decât bănuim, iar asta se vede chiar din activitatea care ne ajută să funcționăm pe timpul zilei.

Unii preferă să doarmă pe spate sau pe burtă, în timp ce alții simt că se odihnesc cel mai bine pe o parte. În special un număr mare de femei dorm pe stânga și cu o pernă între picioare, mai ales dacă este vorba și despre o sarcină.

Experții atrag atenția asupra faptului că încruțișarea picioarelor în timp ce dormi pe o parte poate afecta destul de mult coloana vertebrală în timp.

Chiar răsucirea unui picior într-o parte este dăunătoare pentru că dacă preferi să dormi așa, poți ajunge la o aliniere greșită a coloanei. Ea se răsucește odată cu picioarele și nu mai creează o poziție naturală.

„Pe parcursul a mai multor ore de somn se creează o presiune nejustificată asupra coloanei vertebrale, ceea ce face să apară puncte de presiune ale articulaţiilor, muşchilor şi ligamentelor spatelui şi umerilor, ceea ce duce la durere după trezire”, a explicat specialistul în somn Derek Hales, fondator al NapLab.com.

Ce se poate întâmpla dacă dormi în felul acesta?

O poziție răsucită îți încordează coloana fără să simți. Din cauza acestei poziții coloana nu se aliniază corect în special în partea inferioară, lucru care poate duce la creșterea presiunii și la durere în timp.

Acumularea de tensiune aduce și dureri în diferite părți ale corpului precum: şolduri, partea de jos sau de sus a spatelui, gât. O postură de somn nepotrivită te poate aduce la un ortoped, chiropractician sau medic de medicină fizică şi reabilitare.

O altă manifestare a unei presiuni pe coloana vertebrală este amorțeala. Dacă îți încruțișezi picioarele în timp ce dormi pe o parte, venele de la picioare pot fi comprimate, lucru care restricționează fluxul de sânge și provoacă umflarea picioarelor și a gleznelor.

Urmăriți Playtech.ro și pe