Povești paranormale despre Catedrala Notre-Dame din Paris. De ce se spune că ușile ei sunt blestemate

Autor: Alexandra Chivu - 13:37, 23 iul. 2019
Povești paranormale despre Catedrala Notre-Dame din Paris

Catedrala Notre-Dame din Paris, monument al omenirii. A ars pe 15 aprilie 2019, dar i-a fost dat să mai rămână. Incendiul a adus-o din nou în ”lumina reflectoarelor” și a făcut oamenii să se documenteze și să caute povestea din spatele ”gigantului”.

Povești paranormale despre Catedrala Notre-Dame din Paris

Incendiul de pe 15 aprilie 2019 de la catedrala Notre Dame de Paris a readus monumentul în atenția lumii. Iată poveștile care o acopertă. Prin secolul al XIII-lea, construcția începându-se în 1163 și nu s-a terminat până în 1345, exista o istorioară care punea în prim-plan un lăcătuș ce a fost angajat pentru a face încuietori pentru toate ușile de la catedrală.

Povești paranormale despre Catedrala Notre-Dame din Paris. De ce se spune că ușile ei sunt blestemate
A ars pe 15 aprilie 2019, dar i-a fost dat să mai rămână

Cum munca era foarte grea pentru un singur om, presiunea de pe umerii lui era enormă, așa că a recurs la rugăminți către diavol, iar acesta i-ar fi sărit în ajutor. Lucrarea a fost terminată, iar la câteva zile lăcătușul a murit. Din acel moment, se spune că fantoma sa a fost deseori văzută rătăcind prin catedrală. O altă poveste vine tot din secolul al XIII-lea și are ca personaj central un tânăr fierar pe nume Biscornet. El a fost angajat să decoreze ușile laterale ale catedralei, altă muncă grea.

A ars pe 15 aprilie 2019, dar i-a fost dat să mai rămână

Catedrala Notre-Dame din Paris, monument al omenirii îmbrăcat cu povești paranormale 

Din cauza eșecului, fierarul ar fi fost nevoit să încheie un pact cu necuratul, care a terminat proiectul în schimbul sufletului său, fiind prețul plătit pentru munca sa. Când ușile trebuiau să fie dezvelite, s-au blocat. Un preot a venit cu ideea de a le stropi cu apă sfințită, ceea ce a deblocat ușile, dar și pe fierar din pactul său demonic. Aceste uși au devenit cunoscute în întreaga lume sub numele de ”ușile belstemate”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI