Moment inedit la Jubileul de Platină din Marea Britanie. Regina Elisabeta a II-a a băut ceaiul cu ursuleţul Paddington, iar imaginile au devenit virale. Internauții au fost încântați de surpriza pregătită de Casa Regală Britanică, dovadă fiind ipostazele amuzante care au făcut milioane de vizualizări. La scurt timp după apariția personajului animat, toată lumea s-a întrebat care este povestea lui. Iată de ce îl iubesc englezii atât de mult.
Un concert uriaș a avut loc sâmbătă seară, la Londra, în faţa Palatului Buckingham, cu ocazia Jubileului de Platină al Reginei. Celebrată pentru 70 de ani de domnie, Elisabeta a II-a nu a putut participa din cauza problemelor de sănătate. În schimb, majestatea regală a reuşit să atragă toate privirile şi să distreze naţiunea printr-o apariţie inedită.
Pe un ecran uriaş, britanicii au urmărit un videoclip scurt şi amuzant, protagoniștii fiind Regina Elisabeta a II-a și ursuleţul Paddington, un personaj celebru în UK din literatura pentru copii. Astfel, telespectatorii și publicul au urmărit cum ursuleţul umblă pe holurile Palatului Buckingham, apoi se așază rapid la masă cu Majestatea Sa. Acesta i-a turnat o ceașcă de ceai și comparau sandvișurile cu marmeladă.
La scurt timp după acest episod amuzant, mapamondul a început să se întrebe care este povestea acestui personaj din literatura pentru copii. Acum un simbol britanic, Paddington – un urs din Peru – a devenit popular după Al Doilea Război Mondial.
Povestea lui Paddington începe în jungla din Peru, filmul arătând cum casa lui este distrusă de un incendiu uriaș. Nemaiavând nimic și nici acoperiș deasupra capului, Paddington este forțat să facă o călătorie dificilă spre Londra, ascuns pe o barcă de salvare, în speranța unei vieți mai bune.
Când sosește în UK, Londra nu este atât de primitoare pe cât se așteptase. Ursulețul este ignorat de aproape toți trecătorii, până când familia Brown îi oferă amabil un loc de cazare. Pentru Paddington, acest act de compasiune este nu doar refugiul pe care îl merită, ci îi aduce și pe membrii Brown împreună în moduri la care nu se așteptau.
Cu 30 de milioane de cărți vândute în 30 de limbi străine și două filme de succes, Paddington continuă să ne învețe puterea curajului. Lecția lui continuă să trăiască. Bărbatul din spatele personajului iubitor de marmeladă, regretatul autor Michael Bond, și-a inspirat amintirile din timpul războiului despre evacuați și refugiați, atunci când a creat mult ursulețul Paddington.
Bond era copil în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și a spus că a văzut copii evacuați din Londra și relocați în orașul său natal Reading, unde părinții lui le-au deschis casa.
„Am primit câțiva copii evrei care stăteau adesea în fața focului în fiecare seară, plângând în liniște pentru că habar nu aveau ce s-a întâmplat cu părinții lor și nici noi în acel moment”, a relatat Bond, potrivit Rescue-uk.org.
Sărbătoarea Jubileului de Platină al Reginei se încheie duminică, 5 iunie, cu o paradă uriaşă pe străzile Londrei, petreceri în aer liber şi care alegorice.