Povestea românului care a ajuns milionar în SUA: ‘Dormeam pe bănci în parcuri’

Povestea românului care a ajuns milionar în SUA: ‘Dormeam pe bănci în parcuri’
Povestea românului care a ajuns milionar în SUA

Povestea românului care a ajuns milionar în SUA este una impresionantă. Un om fără adăpost care a emigrat din România în Statele Unite ale Americii ca să își îndeplinească visul american a devenit virală. Acum, Nick Mocuță, căci așa se numește bărbatul în vârstă de 37 de ani, are acum peste 100 de proprietăți.

Povestea românului care a ajuns milionar în SUA

Românul fără adăpost a emigrat din România în SUA a ajuns pe „tărâmul făgăduinței” cu 500 de dolari în buzunar, azi este multimilionar. ”Om al străzii, devenit milionar cu doar 2.000 de pesos mexicani” este titlul publicației plumasatomicas, care prezintă povestea românului devenit milionar în Statele Unite.

Proaspăt absolvent, românul a călătorit în California, la vârsta de 21 de ani, cu numai 500 de dolari în buzunar, ca să se stabilească într-unul dintre cele mai mari și mai scumpe orașe.

La sosirea în cealaltă parte a lumii, acesta și-a dat seama cât este complicat, deoarece primul taxi pe care l-a luat l-a constat aproximativ 100 de dolari.

„Primul taxi pe care l-am luat m-a costat aproximativ 100 de dolari și am rămas cu 400 de dolari pentru cheltuială. A fost un șoc, nu voi uita niciodată asta. M-am trezit fără adăpost în L.A., dormeam pe bănci în parcuri și mâncam niște burgeri foarte mici. Ca să nu le dau bani în plus, mergeam la McDonald’s și le spuneam să nu-mi pună brânză în burger”, a declarat Nick potrivit plumasatomicas.com

Viața sa în Statele Unite a început ca un bărbat fără adăpost, întrucât Nick a povestit că a fost nevoit să doarmă pe băncile din parc și să mănânce burgeri pentru a-și câștiga existența.

Nick a absolvit ASE în România, fapt care l-a ajutat să își găsească locuri de muncă tot mai bine plătite ca să se descurce, dar mai târziu. La numai câteva luni după sosirea sa, Nick a obținut o licență ca să lucreze în domeniul imobiliar.

„Am crescut într-o familie de intelectuali. Tatăl meu era contabil, iar mama mea – profesoară, așa că școala a fost primul lucru pe care m-am concentrat. După absolvire am emigrat în America cu o dorință arzătoare de a face mai mult și dea deveni cineva”, a spus Nick, conform mirror.co.uk.

Românul a reușit construirea unui imperiu

Acesta a simțit mereu succesul pe care l-ar putea obține online și a decis să renunțe la slujba de broker. În urmă cu opt ani, românul a obținut o licență de broker imobiliar, a deschis o companie pe EBay, acolo unde oferea articole și accesorii pentru telefoane mobile importate din China. Bugetul lui era de aproape două mii de pesos mexicani, dar s-a transformat într-o afacere foarte profitabilă.

Afacerea a început astfel, iar acum aduce peste 40 de milioane de venituri anuale. Afacerea s-a extins digital cu mai multe magazine. Datorită aventurii online, românul a reușit construirea unui imperiu care l-a determinat să devină milionar.

„Cred că motivul succesului meu este că nu mi-a fost niciodată frică să pierd. Sunt foarte perseverent și nu renunț niciodată. Eșuez de șapte ori, mă ridic a opta oară”, a mai spus românul, care deține în prezent 100 de apartamente în SUA și România, dar și mai multe mașini de lux.

Între România și SUA, milionarul are peste 100 de proprietăți închiriate, pe lângă patru mașini de lux. În mediul online, acesta și-a împărtășit povestea, dar și ce anume l-a condus către succes.