Povestea românului botezat de Adolf Hitler. Ce secret ascunde certificatul lui de naștere, de fapt

Povestea românului botezat de Adolf Hitler. Ce secret ascunde certificatul lui de naștere, de fapt
Povestea romanului botezat de Adolf Hitler

Un pensionar pe nume Adolf Ernst Stadler spune că a fost botezat la naștere de către însuși Adolf Hitler și că a găsit și dovezi, potrivit mirror.co.uk.

Povestea românului botezat de Adolf Hitler

Lui Adolf Ernst Stadler a spus că i s-a spus că Fuhrer-ul a fost nașul său, dar nu a putut să confirme asta până când nu a solicitat cetățenia germană. Stadler susține acum că a găsit dovezi în timp ce căuta prin arhivele naționale ale Germaniei. Se întâmpla în Hohenschwangau, localitate din apropierea frontierei Germaniei cu Olanda, în anul de grație 1941, când printr-un cordon de militari, Adolf Hitler a intrat în capela din incintă. Acolo, Fuhrer-ul l-a ținut în brațe pe nou-născut. Micuțul a fost botezat cu prenumele Adolf. Fuhrer-ul a felicitat-o pe mama copilului, s-a interesat de tatăl care era pe front și i-a dat mamei un plic cu bani, promițând că se va îngriji de soarta copilului. Femeia, pe nume Barbara Stadler, era originară din nordul României, mai exact din Voievodeasa-Sucevița.

Certificatul său de naștere, scris cu litere de aur

Pensionar acum, Adolf Ernest Stadler locuiește tot în Voievodeasa-Sucevița, dar s-a născut în aprilie 1941, pe 25 aprilie, la Schwangau (Hohenschwangau). Acesta a mărturisit că că certificatul său de naștere a fost scris cu litere de aur și că era semnat de Hitler. El nu și-a văzut însă certificatul de naștere, deoarece mama s-a a distrus documentul de frica rușilor. Mama sa avea să-i povestească că a fost botezat de Hitler și că de aceea a primit și numele de Adolf, pe lângă numele Ernst.

”Am aflat tot de la ea, Dumnezeu să o ierte, că certificatul meu de naştere era scris cu litere de aur şi era semnat de Hitler. (…) Nu am văzut niciodată certificatul de naştere pentru că la sfârşitul războiului, când ne-am întors acasă în România, mama l-a distrus de frica ruşilor care erau peste tot atunci, şi vă daţi seama ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi găsit documentul cu semnătura lui Hitler. Cred că ne împuşcau pe toţi…”, a spus bărbatul.

Și-a întâlnit tatăl la vârsta de 54 de ani

A stat la Hohenschwagen o vreme, a ajuns în Polonia, iar la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, familia a venit în Bucovina. De teama repercusiunilor, mama sa nu i-a mai trecut în acte și prenumele de Adolf, la reînnoirea actelor de identitate.

”Se temea că rușii ne-ar putea face rău. Îmi imaginez că ar fi putut să ne împuște. Când a reînnoit actele de identitate, mama mea nu l-a menționat pe Adolf ca prenume, ci doar pe Ernst, din același motiv”.

Bărbatul spune că și-a văzut pentru prima dată tatăl când avea 54 de ani. Mama lui Adolf se recăsătorise între timp și a mai avut doi copii.

”Prin anul 1963, când unul dintre fraţii mei a pierdut un braţ într-un accident, am aflat, prin Crucea Roşie, că tatăl meu natural este în viaţă şi că trăieşte în Germania. Am fost şi eu acolo şi mi-am văzut pentru prima oară tatăl, când aveam vârsta de 54 de ani”, a conchis, ”finul” lui Adolf Hitler.