Ce se va întâmpla cu Angela Merkel în curând. Mii de români din Germania trebuie să știe

Ce se va întâmpla cu Angela Merkel în curând. Mii de români din Germania trebuie să știe
Ce se va intampla cu Angela Merkel

CDU este principalul partid de guvernământ din Germania. Acesta urmează să treacă azi prin alegeri interne, ca să-și aleagă un nou lider, care va fi succesorul Angelei Merkel.

UPDATE: Șefia CDU a fost câștigată de către Armin Laschet. Centristul, unul dintre aliații Angelei Merkel, a fost ales succesor la conducerea principalului partid de guvernământ din Germania, și anume CDU. Astfel că după alegerile generale ce vor avea loc în toamna acestui an, luând în considerare poziția dominantă a acestui partid pe scena politică din Berlin, Armin Laschet va fi, cel mai probabil, viitorul Cancelar al Germaniei. La ora actuală, el se află într-o poziție bună de a fi succesorul Angelei Merkel în poziția de cancelar. De menționat este faptul că Angela Merkel își încheie ultimul mandat la conducerea Germaniei, după 16 ani, în luna septembrie.

„Vreau să fac tot ce se poate pentru a rămâne împreună în acest an și să ne asigurăm că următorul cancelar vine din uniunea CDU-CSU”, a declarat Armin Laschet în discursul său, din postura de învingător.

Ce se va întâmpla cu Angela Merkel în curând

Câștigătorul acestui vor ar putea să fie, probabil, viitorul Cancelar al Germaniei, astfel că aceste alegeri interne sunt foarte importante pentru întreaga Europă. Cu toate acestea, cu numai 9 luni rămase până la alegerile generale din Germania, niciunul dintre candidați nu pare a fi favorit în cursa de a conduce partidul care domină politicul din Germania de 70 de ani. De menționat este că trei persoane candidează la această funcție, dar niciunul nu a reușit până acum să se impună. Iar competitorii anunțați sunt: Armin Laschet, premierul celui mai populat land din Germania, dar și un aliat al Angelei Merkel, Friederich Merz, un ultra-conservator ce dorește o distanțare de moștenirea politică a acualului cancelar, și Norbert Roettengen, un fost ministru într-unul din guvernele lui Merkel, însă considerat outsider, după ce a căzut în dizgrația cancelarului.

De precizat este și că rezultatele ultimelor alegeri generale și locale nu au constituit o bucurie pentru politicenii CDU, iar partidul a înregistrat înfrângeri în mai multe circumscripții în favoarea extremiștilor de la AfD. În anul 2017, formarea guvernului a reprezentat un proces dificil de negociere cu social-democrații de la SPD. De asemenea, în timpul alegerilor interne pentru conducerea partidului din 2018, Angela Merkel și-a impus favorita, pe Annegret Kramp-Karrenbauer, ca și succesoare. Dar ea nu a reușit să își impună autoritatea ca șefă de partid. Ea a demisionat în urma mai multor scandaluri, renunțând să mai urmărească funcția de cancelar în anul 2021. După acest anunț, Friedrich Merz își anunța intenția de candidatură.

Urmăriți Playtech.ro și pe