Povestea primului client la Disneyland: de ce nu plătește niciodată intrarea în parcul de distracții

Povestea primului client la Disneyland: de ce nu plătește niciodată intrarea în parcul de distracții

Un bărbat din Statele Unite se mândrește cu faptul că a fost primul om cae a intrat în primul parc de distracții Disneyland din lume. Au trecut 64 de ani de atunci, dar continuă să se bucure de beneficiile acelui gest.

Chiar dacă nu ai avut vreodată ocazia să mergi la Disneyland, ai auzit de unul dintre cele mai spectaculoase parcuri de distracții din toate timpurile. Ca orice franciză la scară mondială însă, la început a constat într-o singură locație, iar un om a fost primul care i-a călcat pragul. În acea situație, este normal să te bucuri de niște beneficii deosebite.

În cazul Disneyland, prima locația s-a deschis în 1955, iar Dave MacPherson s-a pus la coadă de la ora 2 noaptea, în speranța că va fi primul om obișnuit care va intra în parcul de distracții. MacPherson avea 22 de ani la momentul respectiv și este student la Long Beach State College. A luat această decizie din cauza unui material pe care l-a văzut la TV cu o zi înainte, pe 17 iulie. Atunci a aflat că Disneyland va fi deschis pentru oamenii de rând în dimineața următoare. În prima fază, a fost permis doar accesul vedetelor și apropiaților lui Walt Disney.

Ca să ajungă la Disneyland, tânărul de 22 de ani s-a urcat pe motocicletă și a călătorit vreo 16 kilometri din Long Beach, California și până în Anaheim. La ora 2 noapte, s-a poziționat în dreptul uneia dintre casele de bilete și a dat startul primei cozi de așteptare la parcul de distracții. A mai așteptat câteva ore până a reușit să-și cumpere biletul, dar acela a intrat în istorie ca fiind primul vândut. În plus, a primit un card care îi permite să intre gratuit la orice Disneyland din lume împreună cu alte trei persoane. Partea drăguță a întregi povești este că, deși au trecut foarte mulți ani de atunci, Dave MacPherson a reușit să meargă în fiecare an la Disneyland, ca o tradiție pentru sufletul său.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI