Povestea lui Emanuel de la Românii au talent 2022, băiatul orb care a cântat la clape. Ce destin crunt are: ‘Dumnezeu lucrează prin mine’

Povestea lui Emanuel de la Românii au talent 2022, băiatul orb care a cântat la clape. Ce destin crunt are: ‘Dumnezeu lucrează prin mine’
A venit ca sa transmita un mesaj persoanelor nevzatoare

Emanuel este tânărul care a ridicat un platou întreg în picioare cu talentul lui. Are 16 ani și vine din Constanța, iar jurații și-au dat seama că este nevăzător, atunci când Smiley l-a adus în platou și a avut grijă să se așeze pe scaun pentru a își începe numărul. Dragoș Bucur s-a prezentat și l-a întrebat pe băiat cum îl cheamă și care este povestea lui. Emanuel a dat dovadă de un talent rar întâlnit, dar și de o modestie și o inteligență ieșite din comun. 

Povestea emoționantă a tânărului care a luat primul Golden Buzz din sezonul 12 la Românii au Talent

Tânărul s-a născut nevăzător, iar părinții lui și-au dat seamă că el nu vede abia la 2 ani, atunci când s-a lovit de obiectele din casă, după ce au mutat mobila și el s-a dezorientat. 

„Eu sunt nevăzător din naștere. La vârsta de doi ani și-au dat seama părinții mei că nu văd. Alergam prin casă și am intrat într-o mobilă cu capul, că au mutat în casă și eu eram obișnuit de cum erau așezate anterior lucrurile.

În ziua aia am leșinat și doctorii au spus că nu am șanse să văd. Spre uimirea mea, pe măsură ce am crescut, vederea mea a evoluat, pot să disting umbre și pot să zăresc marea, că e mai închisă la culoare față de nisip.

Pentru mine e cam greu să răspund la cum am învățat să cred. Dumnezeu, de mic, a pus în mine acest dar de a cânta, nu doar la orgă, ci la mai multe instrumente muzicale, la chitară, pian, chitară-bass, acordeon, fluier, muzicuță, tobe, trompetă, toate după ureche”, a povestit el. 

Momentul în care a început să cânte a fost unul cu totul magic. Emanuel cântă de la 4 ani la pian și simte clapele, dându-și seama cam pe unde sunt și pe care ar trebui să apese. De fapt, melodia pe care a cântat-o la Românii au Talent și care i-a adus Golden Buzz-ul din partea Andrei este compoziție proprie. 

Cine este Emanuel

Povestea tânărului nu se oprește aici, pentru că nu el nu știe să facă doar muzică, un talent cu care s-a născut. Are o pasiune pentru programare și a făcut mai multe jocuri video pentru nevăzători. De fapt, acum lucrează la BETA pentru un joc în care se construiește, adică o variantă încă nefinisată a jocului. 

„Aș vrea să lucrez ca IT-ist, să fac scripturi, să lucrez în programare. Deja am câteva jocuri audio și lucrez la un beta de construiri. De aia spun că Dumnezeu a făcut în mine un dar foarte mare”, a spus tânărul.

Jurații și spectatorii s-au ridicat în picioare ca să-l aplaude pe Emanuel, care a făcut senzație la show-ul de talente.

El pune pe seama lui Dumnezeu talentul lui la muzică și puterea de a face lucruri normale pentru vârsta lui, în ciuda handicapului de care suferă. 

„Eu cred, Emanuel, că tu ți-ai construit o lume, care e posibil să fie o lume mai frumoasă decât o vedem noi, pentru că este așa cum îți place ție cel mai mult.

E admirabil că ți-ai găsit acest drum care era pus deoparte pentru tine, iar tu ești un băiat inteligent pentru că ai găsit din timp acest lucru”, i-a spus Andi Moisescu.

A venit ca să le reamintescă persoanelor nevăzătoare că pot face tot ce își doresc

De altfel, Andra i-a dat Golden Buzz și l-a trimis direct în semifinale. Băiatul încearcă să ducă o viață pe cât se poate de normală și chiar merge pe bicicletă, un lucru total nemaiîntâlnit pentru un nevăzător. 

Povestea lui este una impresionantă, iar părinții lui sunt cei care îl susțin și îl îndeamnă să facă absolut tot ce își dorește cu viața lui. 

De fapt, Emanuel a venit la Românii au Talent ca să le reamintească oamenilor ca el că pot face absolut tot ce le place și își doresc. 

„Chiar dacă sunt nevăzător, orice lucru îmi place și ăsta e scopul pentru care am venit aici. Să încurajez persoanele nevăzătoare să facă ceea ce ele își doresc, chiar dacă sunt piedici”, a spus Emanuel.