Povestea incredibilă a unei femei care și-a abandonat cei cinci copii fiindcă s-a amorezat de mai mulți bărbați

Povestea incredibilă a unei femei care și-a abandonat cei cinci copii fiindcă s-a amorezat de mai mulți bărbați
Femeia și-a lăsat cei cinci copii după ce s-a amorezat cu mai mulți bărbați

Judecătorii din Iași au achitat o femeie, după ce aceasta a fost acuzată că și-a lăsat copiii de izbeliște. Astfel, Veronica P. a fost achitată de către judecătorii din cadrul Judecătoriei Iași, la finalul săptămânii trecut, pentru abandon de familie.

Mama și-a abandonat copiii

Femeia are cinci copii în total. Din câte se pare, doar patru din cei cinci au fost făcuți cu fostul soț. Deocamdată, femeia a scăpat de acuzații aduse de procurori , privind faptul că și-a lăsat copiii baltă și că ar fi uitat de ei. Procesul femeii a început pe data de 16 septembrie 2019. Atunci a fost trimisă în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași sub acuzați de abandon de familie.

Conform anchetatorilor, mama ce și-a lăsat copiii a fost căsătorită cu Dumitru H. În urma relațiilor dintre cei doi, ar fi rezultat cinci copii. Cei doi soți s-au despărțit la un moment dat deoarece nu se mai înțelegeau. Se pare că femeia ar fi trebuie să le achite o anumită sumă de bani copiilor săi în fiecare lună. Lucru pe care nu l-a fi făcut.

„Instanța o achită pe inculpata Veronica P., trimisă în judecată în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de abandon de familie, deoarece fapta nu este prevăzută de legea penală. Lasă nesoluționată acțiunea exercitată de părțile civile Ion, Andrei Iulian, Marin Dănuț, Gabriela Andreea și Gabriel Bogdan H., prin reprezentantul legal Dumitru H.”, au menționat judecătorii ieșeni.

Scandal în instanțele ieșene

Totul a ieșit la iveală când fostul soț a anunțat autoritățile că femeie nu achită suma de bani cuvenită copiilor. Ulterior, femeia a fost chemată la audieri, iar anchetatorii au decis s-o trimită în judecată pentru abandon de familie. Fapta nu este prevăzută de legea penală, așa că judecătorii au decis că nu se impune condamnarea femii.

Veronica P. are cinci copii, dar se pare că doar patru sunt făcuți cu fostul soț. Pe 16 aprilie femeia l-a chemat în judecată pe fostul soț, dar și pe un alt bărbat. Scopul acesteia era de a stabili paternitatea unuia dintre cei cinci copii.

Pe data de 5 februarie 2019, acțiunea formulată de femeie a fost admisă de către magistrații din cadrul Judecătorii Iași. Într-un final, rezultatele testelor de paternitate au arătat că unul dintre micuți nu este făcut cu fostul soți.

Asemenea cazuri nu sunt foarte întâlnite, însă judecătorii au de a face cu situații similare pe rolul instanțelor din județul Iași. Potrivit „BZI”, o femeie a fost condamnată la închisoare deoarece a refuzat să plătească pensia alimentară a copilului ce a rămas în grija tatălui.