Povestea incredibilă a tâmplarului transferat la alt spital fără degetul tăiat. Sunt cinci anchete în desfășurare

Povestea incredibilă a tâmplarului transferat la alt spital fără degetul tăiat. Sunt cinci anchete în desfășurare
Povestea incredibilă a tâmplarului transferat la alt spital fără degetul tăiat

Medicii au operat un bărbat ce a suferit un accident de muncă. Acesta suferise o amputație de degete și urma să fie transferat la un spital din Iași. Când a plecat salvarea cu el, asistenta a uitat să aducă și degetul tăiat, iar bărbatul a plecat fără acesta.

Cinci anchete în desfășurare

În urma incidentului, cinci anchete au fost declanșate în cazul bărbatului de 54 de ani, din Piatra Neamț. Acesta a fost transportat la Clinica de chirurgie reparatorie de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, însă fără deget. Degetul bărbatului a fost uitat într-o cutie a Centrul de Primiri Urgențe a Spitalului Roman. Acolo primise îngrijiri medicale.

Deocamdată, anchetele derulate pentru a stabili cine a greșit nu sunt definitivate. Instituțiile fac propriile verificări, însă este clar că muncitorul s-a ales u o infirmitate gravă. Medicii au fost nevoiți să-i mai amputeze un degete, pe lângă cel uitat în cutie, însă a ajuns la spital în cele din urmă.

„Ambulanţa care transporta pacientul a aşteptat pe traseu cea de a doua maşină, care a adus degetul, aşa încât la Iaşi, atât pacientul, cât şi policele amputat, au ajuns în acelaşi timp. S-a intervenit chirurgical pentru refacerea a trei degete, pacietul având la două din degetele amputate fracturi etajate de metacarpian şi leziuni la celelalte trei. În urma intervenţiei chirurgicale au fost refăcute structurile celor trei degete, dar pentru degetele 1 şi 2  nu s-a mai putut face nimic“, a declarat prof. dr. Diana Cimpoieşu, coordonator UPU/SMURD la Spitalul Sfântul Spiridon.

Este posibil transplantul degetelor de la picior la mână

Este posibil ca bărbatul să nu rămână cu severa infirmitate pentru totdeauna. Conform coordonatorului Unității de Primiri Urgențe de la clinica ieșeană, există posibilitatea efectuării altor intervenții chirurgicale. I se poate transplanta două degete de la picioare la mână. Acest lucru este posibil doar dacă pacientul dorește.

Reprezentanții Spitalului Roman au emis un comunicat din care reiese că vinovat pentru uitarea degetului amputat la UPU ar fi angajații de la Serviciul de Ambulanță.

„Pacientul prezenta o plagă palmară stângă, cu secţionarea degetului inelar şi secţiune de tendon, prin tăiere, fiind examinat radiologic. Medicul urgentist a solicitat transferul la Iaşi, la ora 09.10 primindu-se avizul. La ora 09.15, 09.30 şi 09.45 medicul urgentist a apelat telefonic Serviciul de Ambulanţă, deoarece maşina întârzia să ajungă. La ora 09.50 pacientul a fost preluat. Asistenta de pe ambulanţă, deşi a fost informată de medic că degetul este în recipientul cu gheaţă, a omis să îl preia. La ora 10.10 medicul a solicitat altă ambulanţă şi la ora 10.30 recipientul a fost preluat şi transportat către Iaşi“, se arată în comunicat.