Povestea gimnastei care a ajuns să joace în filme pentru adulți, după ce a trăit pe străzi

Povestea gimnastei care a ajuns să joace în filme pentru adulți, după ce a trăit pe străzi
Povestea gimnastei care a ajuns să joace în filme pentru adulți, după ce a trăit pe străzi

La 16 ani era deja pe podiumurile mondiale în gimnastică și ajungea sportiva anului în țara sa natală. Destinul i s-a schimbat brusc după ce s-a îndepărtat de familie, care îi toca banii câștigați cu multă trudă. După ce a trăit doi ani pe străzi, fosta gimnastă a ajuns să joace în filme pentru adulți pentru a-și câștiga existența. Privind înapoi la zilele când era una dintre cele mai bune gimnaste din lume, fiecare silabă din vocea ei este încântată de mândrie. Van de Leur nu a avut noroc. Până în 2003, la vârstă de 17 ani, trupul ei se prăbușea, iar mintea era goală. La un an după cele mai mari succese ale sale, s-a trezit gândindu-se la sinucidere. „M-am simțit ca și cum aș fi într-o gaură neagră”, spune ea. „Poate cel mai bun lucru a fost să renunț, dar nu a existat nicio opțiune de a renunța. Am încercat de câteva ori, dar nimeni nu m-a lăsat. ”, a a mai spus ea.

Povestea gimnastei care a ajuns să joace în filme pentru adulți, după ce a trăit pe străzi

Verona van de Leur avea 16 ani când a fost desemnată cea mai bună sportivă în Olanda. 2002 a fost anul de grație al Veronei, sportiva „explodând” pur și simplu. A ajuns să cucerească medalii pe bandă rulantă, la Campionatele Europene, Mondiale și în finalele de Cupă Mondială. Fosta gimnastă și-a spus povestea în cartea „Simply Verona”, precum și într-un interviu acordat publicației „The Sun”.

Născută pe 27 decembrie 1985, în micuța localitate Gouda (Olanda), Verona van de Leur s-a remarcat destul de devreme în gimnastică. La 14 ani își punea la gât două medalii la Campionatele Europene ale junioarelor, pentru ca după numai doi ani să le dea clasă unor gimnaste considerate mult mai experimentate decât ea. Verona începea să confirme așteptările, cu cinci medalii la Campionatele Europene ale senioarelor de la Patras – Grecia (argint la individual, la sărituri şi cu echipa, bronz – la bârnă şi sol). Și era doar începutul.

Tot în 2002, având 16 ani, Verona câştiga finala de Cupă Mondială la sărituri, plus un argint la Campionatele Mondiale, la sol. La finalul anului, Olanda o desemna cea mai bună sportivă a sa, iar Verona se anunța ca o mare speranță olimpică pentru Atena 2004.

Visul olimpic, spulberat de o accidentare. Cum a renunțat la gimnastică

După performanțele extraordinare din 2002, la orizont apăreau Jocurile Olimpice, iar speranțele Veronei de a fi la competiția supremă erau din ce în ce mai mari. Din păcate pentru ea, Verona a primit o lovitură dură, o accidentare i-a refuzat visul, astfel că Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, s-au desfășurat fără ca sportiva olandeză să își poată arăta măiestria.

„Când ai opt-nouă ani, să câştigi o medalie e ca un cadou. Părinţi, prieteni, bunici – toată lumea e mândră de tine. Şi eşti specială. Dacă mergi mai departe pe drumul ăsta, când ai luat prima medalie importantă începe presiunea. De acolo, când nu mai urci pe podium eşti izbită de un val de ură, lumea întreagă îţi spune că nu eşti suficient de bună. Şi asta a devenit o obsesie pentru mine, dar şi pentru cei din jur“, a povestit Verona van de Leur pentru „The Sun“.

Verona van de Leur nu a reuşit să repete niciodată performanţele din anul de grație 2002. A mai tras de ea până în 2008, când, la 23 de ani, a decis să se retragă, apăsată și în același timp nemulțumită. Și problemele veneau chiar din familie: și-a prins tatăl cum a cheltuit în Las Vegas 6.000 de dolari din banii câştigaţi de ea.

 

A plecat de acasă, a stat pe străzi, a fost arestată. Salvarea a venit din industria filmelor pentru adulți

Veronei i se părea ciudat că primea tot mai puțini bani de la părinții săi, care îi administrau conturile. A fost dezamăgită când a descoperit că de fapt părinții ei cheltuiau cea mai mare parte a banilor pe care ea îi câștigase cu multă trudă în competiții.

„În ultimul meu an în gimnastică ceream bani acasă şi tot nu primeam un răspuns clar. Tata nu voia să discute. Părinţii mei nu au fost de acord când eu am renunţat la gimnastică. Tata a venit cu multe scuze, dar mi-am dat seama uitându-mă atent pe hârtii că banii pe care îi făcusem dispăruseră, fuseseră cheltuiţi. Pentru mine, banii nu au fost o motivaţie, dar pentru ei – da”, a povestit Verona van de Leur. Aceasta și-a găsit dreptatea la tribunal, tatăl său fiind obligat să îi plătească 100.000 de dolari.

Dar problemele nu s-au oprit aici, Verona o apucase deja pe un drum greșit. A cheltuit toți banii alături de iubitul ei, apoi a trăit doi ani pe străzi, dormind în maşină şi hrănindu-se cu mâncare furată din magazine. În disperare de cauză, Verona a încercat să şantajeze doi amanţi. Verona a povestit pentru „The Sun“ că a realizat ce se întâmplă sub ochii ei şi nu se mai putea opri din fotografiat. I-a cerut femeii infidele 1.000 de dolari. Cazul a ajuns însă pe mâna Poliţiei, care a mers direct la Verona, având numărul maşinii şi descrierea fostei gimnaste. 72 de zile, Verona a stat în arest.

 

Verona van de Leur şi-a găsit salvarea în industria erotică. Fosta gimnastă a dat curs ofertei unei companii de specialitate și a intrat alături de iubitul ei în vâltoare.

„Evident, nu era ceva ce visam să fac în copilărie. Mai întâi am avut contract la videochat, apoi, după o lună sau două, eu şi iubitul meu am luat-o pe cont propriu. El era fotograful meu şi partenerul meu în scene erotice. Asta a fost singura mea salvare, pentru că altfel nu aş fi lucrat în industria asta. Amândoi veneam de pe străzi şi trăisem aceleaşi experienţe. Mi-a plăcut munca mea. Privesc înapoi şi pot spune că au fost opt ani buni”, a mărturist fosta gimnastă Verona van de Leur.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI