Povestea cimpanzeului dependent de alcool și țigări. Ce decizie au luat autoritățile

Povestea cimpanzeului dependent de alcool și țigări. Ce decizie au luat autoritățile
Tarzan, cimpanzeul dependent de alcool și țigări. Sursă foto: lastampa

Tarzan, cimpanzeul cunoscut pentru dependența față de alcool și țigări, a scăpat într-un final de chin după mulți ani în care a fost folosit ca mascotă sau pentru selfie-urile oamenilor. Autoritățile au luat o decizie foarte bună în privința lui, iar acesta a fost eliberat după ce a trăit în condiții înfiorătoare.

Ce s-a întâmplat cu Tarzan, cimpanzeul dependent de alcool și țigări

Cimpanzeul Tarzan a fost cumpărat în anii 1990 pe când era doar un pui și a fost ținut în lanțuri timp de 25 de ani de zile. Nici măcar în zilele noastre el nu a fost predat autorităților competente, căci a fost observat la începutul anului de către Conserv Congo într-o zonă foarte famată din Bunia. Acesta era, la fel cum și-a dus toată viața, în lanț.

Persoanele ce l-au deținut l-au cumpărat pentru a face o mică afacere din suferința animalului. El a fost folosit pentru selfie-urile oamenilor ce vizitau zona, fotografia cu Tarzan ridicându-se la prețul de 10 dolari. Apoi cimpanzeul a crescut și a devenit extrem de violent, astfel că nu a mai putut să fie expus pentru a face bani din naivitatea turiștilor.

Ținând cont că era periculos, oamenii au început să fie extrem de speriați atunci când îl vedeau. Stăpânii nu știau ce să mai facă pentru a-l calma, așa că au început să îi ofere țigări și alcool în speranța că Tarzan va redeveni cimpanzeul blând ce era atunci când îl cumpăraseră. Evident, nu s-a întâmplat acest lucru, așa că situația a degenerat și totul a mers din ce în ce mai rău pentru animal, potrivit lastampa.

Drumul către o viață mai bună. Ce decizie au luat autoritățile când au auzit de cimpanzeul chinuit

El a devenit dependent de alcool și țigări, deci inutil pentru persoanele ce voiau să facă bani de pe urma lui. Tarzan a devenit, la scurt timp, mascotă pentru cartier. El era ținut în lanț într-un cartier sărac și nu era foarte bine tratat, chiar dacă mulțimea dorea să îl vadă acolo. Activiștii pentru drepturile animalelor au încercat să facă tot ce este posibil pentru a-l elibera, dar la început locuitorii din Bunia au refuzat vehement să fie lipsiți de animalul chinuit.

Totul este bine când se termină cu bine, așa că un veterinar l-a sedat la scurt timp și Tarzan a fost luat de acolo și dus spre o viață mai bună pe care trebuia să o aibă încă de când s-a născut. El își va petrece timpul în Lwiro, într-un mediu semi-sălbatic. Cimpanzeul nu o să mai fie înconjurat de oameni și nu o să mai stea în condiții înfiorătoare, ci o să fie alături de alte exemplare din specia sa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI