Imaginea durerii într-un oraș din România. Cum arată locul în care sunt ținuți captivi 20 de câini

Imaginea durerii într-un oraș din România. Cum arată locul în care sunt ținuți captivi 20 de câini
Cum arată locul în care sunt ținuți captivi 20 de câini

Locuitorii din localitatea Rediu, din județul Iași, au ajuns la capătul răbdării de mai bine de doi ani. Pe strada Soarelui din localitate a apărut ca din senin un adăpost câini. Aici sunt crescute peste 20 de animale în condiții îngrozitoare.

Proprietarul este de negăsit

În urma cu doi ani a fost improvizat un adăpost unde trăiesc mai bine de 20 de animale, pe un câmp la marginea localității Rediu. Proprietarul țarcului este de negăsit. Oamenii ce trăiesc în zonă spune că vine doar odată pe săptămână să le arunce mâncare.

În țarcul improvizat sunt crescuți peste 20 de câini în condiții îngrozitoare. De-a lungul timpului, numărul animalelor a crescut. Acum locuitorii sunt disperați din cauza zgomotului produs de animale, iar în același timp le este și frică, deoarece animalele pot fi imprevizibile.

„E jale ce e acolo, animalele sunt chinuite, latră și urlă de foame cât e ziua de lungă. De doi ani e așa, toată lumea este disperată de gălăgie, iar când e cald, mirosul este insuportabil. Dacă tot i-a adunat aici, măcar să îi îngrijească. Din auzite, ar fi o femeie, dar nimeni nu o vede, nimeni nu o cunoaște și vine ca o fantomă aici. De obicei, vine o dată pe săptămână, cu o mașină marca «Fiat», și le aruncă mâncare peste gard. Trebuie făcut ceva în acest sens, pentru că animalele acelea sunt chinuite de doi ani acolo, trăiesc printre gunoaie și sunt flămânde”, a declarat Daniel Huțanu, dezvoltator imobiliar care construiește în comuna Rediu, peste drum de țarcul improvizat.

Autoritățile încearcă să identifice proprietarul

De aproximativ două luni, autoritățile și Ciprian Grosu, primarul comunei Rediu, încearcă să găsească persoana ce deține bucata de pământ unde a fost ridicat adăpostul de animale. Câinii de acolo trăiesc printre gunoaie, la marginea satului. Țarcul este plin de gunoaie și fecale, nimeni nu face curat.

O parte din animale sunt legate, însă restul sunt libere și aleargă dintr-o parte în alta. În timpul iernii, animalele nu au avut acoperiș sau un adăpost călduros, au stat în frig pe tot parcursul anotimpului. Cânii mănâncă odată pe săptămână, iar urletul animalelor arată cât de mult suferă.

„Oamenii din zonă sunt disperați, le mai aruncă mâncare din când în când, dar nu se poate intra la ei. Stau chinuiți acolo, nu au nici cuști și toată iarna au înghețat, săracii. Dacă scapă de acolo, ne mănâncă de vii. Nu știu ce suflet are omul care își bate joc de aceste animale și le pune viața în pericol. Pe lângă lipsa hranei, a apei, a unui acoperiș, aceste animale nu au parte de tratamente, sunt câini bolnavi și bătrâni acolo. Trebuie făcut ceva neapărat, să intervină poliția animalelor”, a spus un vecin din zonă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI