Poveste impesionantă de viață. O tânără cu dizabilități din Iași a devenit favorita patronului imediat după angajare

Poveste impesionantă de viață. O tânără cu dizabilități din Iași a devenit favorita patronului imediat după angajare
Tânăra din Iași cu dizabilități care lucrează

Potrivit specialiștilor, numărul persoanelor cu dizabilități ce lucrează a crescut în ultimii ani. Într-o companie din Iași cu zece angajați lucrează trei persoane cu handicap mental. Aceștia etichetează și ambalează marfa.

Povestea impresionantă a tinerei

Într-o companie din domeniul logistic din Iași lucrează 10 persoane. Din acestea, trei sunt cu handicap mental. Tinerele au fost recrutate pentru angajare în urmă cu câteva luni. Ele provin dintr-un centru de plasament din Iași.

Una dintre aceste tinere este Alexandra. Are 31 de ani și vine în fiecare zi la muncă, timp de patru ore. În timpul programului, Alexandra ambalează și lipește etichetele pe produsele alimentare. Tânăra lucrează de doar trei luni în cadrul firmei.

Alexandra spune că un loc de muncă o ajută foarte mult să depășească probleme cu care se confrunta când era mică. Întotdeauna și-a dorit un loc de muncă, însă nu toată lumea o accepta. Nu a renunțat până nu a găsit ceva potrivit pentru ea.

„Am lucrat ca manipulant, ca femeie de serviciu și la un centru de adulți cu dizabilități. A fost greu să îmi găsesc un loc de muncă din cauza situației mele. Nu voiau să mă angajeze din cauza problemelor pe care le am, le avem noi, de fapt, cei din centrele de plasament. Am fost la mulți angajatori, am dat interviuri, am depus CV-uri și tot nu mă angajau. Am stat și câteva luni sau chiar un an fără un loc de muncă. Am văzut că nu am nicio șansă, dar am insistat, nu m-am lăsat. Am vrut să am un loc de muncă. Când nu mi-am găsit ceva să lucrez mă duceam cu ziua și câștigam niște bănuți.

Numărul de persoane cu handicap care lucrează crește

Președintele fundației Alături de Voi, Angela Achiței, spune că numărul persoanelor cu handicap ce lucrează în companiile din Iași este într-o continuă creștere. Directorul firmei din Iași susține că cele trei angajate care au handicap mental sunt persoane care s-au integrat ușor pe piața muncii și își fac treaba exemplar.

Persoanele cu nevoi speciale pe care le avem la momentul actual, pe care noi le considerăm oameni absolut normali, care s-au integrat foarte bine în cadrul companiei noastre, participă la activități relativ restrânse după un program foarte bine stabilit și definit de noi și asigurându-le cadrul în care se pot manifesta absolut natural, normal, ca toți ceilalți angajați ai noștri. Le-am stabilit o normă de lucru săptămânală, își îndeplinesc obiectivele prestabilite.

Sursă foto: BZI