Poșta Română a primit o nouă lovitură. Clienții români au fost afectați

Poșta Română a primit o nouă lovitură. Clienții români au fost afectați
Poșta Română a primit o nouă lovitură. Mii de clienți români au fost afectați

Poșta Română, principalul operator de servicii poştale la nivel naţional, controlat în proporţie de 93,52% de statul român, a fost amendată deoarece condifențialitatea unor clienți ar fi fost compromisă. Câți români au fost afectați aflați în paragrafele următoare.

Poșta Română a fost amendată!

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a amendat Poșta Română cu 2.000 de euro pentru că nu ar fi luat măsurile tehnice și organizatorice necesare pentru a preveni accesul neautorizat la datele cu caracter personal (adrese de e-mail și numere de telefon) pe adresa https://awb.posta-romana.ro, fapt ce ar fi condus la compromiterea confidențialității datelor personale a 81 de indivizi.

„Autoritatea a efectuat investigația ca urmare a primirii din partea operatorului a unei notificări de încălcare a securității datelor, conform dispozițiilor articolului 33 din RGPD“, potrivit instituției.

Poșta Română are peste 23.500 salariați și o rețea teritorială de aproximativ 5.600 de unități, având, în 2019, afaceri de peste 1 miliard de lei.

Cine a câștigat licitația pentru RCA și CASCO

Fast Brokers a câștigat licitația Poștei Române pentru RCA și CASCO. Contractul a fost semnat pe o perioadă de 12 luni, pentru 1 milion de lei, din care 520.000 de lei pentru CASCO.

Asirom VIG, Groupama și Omniasig VIG au mai participat la procedura de atribuire. Anterior, cel care a asigurat RCA și CASCO pentru parcul auto al Poștei Române a fost Asirom VIG.

Înființat în 2002, Fast Brokers este controlat de Liliana Gheorghiu – 57,2% și Iulian Valentin Gheorghiu – 42,8%.

În luna aprilie, Poșta Română a organizat o licitație în vederea achiziționării unui pachet de servicii de asigurări RCA și CASCO pentru autoturismele din parcul auto. Valoarea contractului era estimată la 3,14 miliane lei, pentru o perioadă de 12 luni.

„Poșta Română își propune încheie un contract de achiziție de servicii RCA pentru pagubele produse terților prin accidente de autovehicule, pe 12 luni, începând cu luna iunie 2020, pentru parcul auto format din 970 autovehicule“, se preciza în document.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI